Θα την πληρώσουν και πάλι οι φορολογούμενοι: Μόνιμα μέτρα ζητούν οι δανειστές

Πιέσεις για ΦΠΑ αλλά και ασφαλιστικό-εργασιακά – Αγώνας δρόμου μέχρι τις 24 Απριλίου

Μάχη με το χρόνο δίνει η ελληνική κυβέρνηση καθώς αφενός τα χρονικά περιθώρια για συμφωνία στενεύουν και αφετέρου τα ταμειακά διαθέσιμα είναι σε οριακό σημείο.

Οι πιέσεις από τους δανειστές στην Ελλάδα είναι έντονες, ζητώντας μια λίστα μεταρρυθμίσεων η οποία θα έχει εισπρακτικά μέτρα μόνιμου χαρακτήρα και στοχευμένες παρεμβάσεις.

Σύμφω��α, μάλιστα, με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από την ελληνική πλευρά, οι δανειστές ανεβάζουν τον πήχη των μέτρων από το 6,1 δισ. στα 10 δισ. ευρώ, θέλοντας να διασφαλίσουν την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος!

Στο στόχαστρο έχουν μπει ο ΦΠΑ, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, ενώ οι δανειστές φέρονται να ζητούν και κατάλογο ιδιωτικοποιήσεων με υπολογισμένα έσοδα.

Η ελληνική πλευρά, έχει στη διάθεση της περίπου ένα δεκαήμερο, καθώς πολύ πιθανόν να παρουσιάσει τις νέες προτάσεις της σε Euroworking Group που θα γίνει λίγες ημέρες πριν γίνει… ταμείο στο κρίσιμο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top