Βαρουφάκης στο Bloomberg: Θα υπάρξει συμφωνία έως τις 24 Απριλίου

"Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος του συμβιβασμού, αλλά όχι να υποχωρήσουμε"

Βαρουφάκης στο Bloomberg: Θα υπάρξει συμφωνία έως τις 24 Απριλίου

​Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές έως τις 24 Απριλίου εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο Bloomberg για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

Ο κ.Βαρουφάκης δήλωσε σίγουρος ότι οι δεσμοί εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη έχουν γίνει ισχυρότεροι πλέον, ενώ επεσήμανε ότι η όποια συμφωνία πρέπει να είναι θετική, όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για όλη την Ευρώπη.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, η οποία χρειάζεται ένα μακροπρόθεσμο και βιώσιμο σχέδιο.

Τόνισε ότι η ελληνική πλευρά είναι πρόθυμη για τους απαραίτητους συμβιβασμούς, ενώ αναφερόμενος στο χρέος επανέλαβε ότι στόχος της Ελλάδας είναι η αποπληρωμή του όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος του συμβιβασμού, αλλά όχι να υποχωρήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, ο Έλληνας υπουργός διέψευσε ότι συνδέεται με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα δεν ψάχνει λύση στο χρηματοδοτικό της πρόβλημα εκτός Ευρώπης.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το σχέδιο στήριξης της χώρας πρέπει να συμφωνηθεί εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας» πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης

Διευκρίνισε ωστόσο πως η Αθήνα έχει κάθε δικαίωμα να επιδιώξει συνεργασίες με χώρες εκτός Ευρώπης, στην Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική, εξηγώντας πως αυτές οι σχέσεις είναι «διαφορετικό ζήτημα» από τη σχέση της Ελλάδας με την ευρωζώνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top