Διαβάστε στο star.gr: Πώς είδε η Κομισιόν την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα

Δηλώσεις του Μ.Σχοινά

​«Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, η οποία αναμένει από την Αθήνα να εργαστεί προς την κατεύθυνση της διατήρησης της ενότητας της ΕΕ που αποτελεί και το ουσιαστικό στοιχείο της δύναμής της». Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως είπε ο κ.Σχοινάς, η χθεσινή συνάντηση αφορούσε τις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία, ενώ σε ό,τι αφορά στο θέμα του αγωγού μεταφοράς ρωσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας και Ελλάδας, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε πως ελλείψει συγκεκριμένων πληροφοριών δεν είναι σε θέση να τοποθετηθεί. Σύμφωνα με τον κ.Σχοινά, το βασικό ζητούμενο είναι να γίνει σεβαστή η κοινοτική νομοθεσία που αφορά τις δημόσιες συμβάσεις αλλά και τη λειτουργία της αγοράς της ενέργειας στην Ε.Ε.

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι στο πλαίσιο της κοινής ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ κάθε διαφοροποίηση των οδών μεταφοράς ενέργειας προς την Ευρώπη είναι ευπρόσδεκτη.

Σε σχ��ση με το ενδεχόμενο «παράκαμψης» τουρ ωσικού εμπάργκο στα ελληνικά φρούτα και λαχανικά, μέσω της δημιουργίας στην Ελλάδα αγροτικών επιχειρήσεων ρωσικής ιδιοκτησίας, ο εκπρόσωπος ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση εν γνώσει της Επιτροπής, ενώ επισήμανε ότι ο όγκος των φρούτων και των λαχανικών που εξήγαγε η Ελλάδα πριν από το εμπάργκο στη Ρωσία είναι μάλλον περιορισμένης σημασίας.

Εν τω μεταξύ, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-θεσμών με αφορμή το χθεσινό Euro Working Group, o κ.Σχοινάς εκτίμησε ότι έχουν σημειωθεί βήματα προόδου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top