Κατρούγκαλος: Σε ένα μήνα το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο

Δέσμευση για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και στον ιδιωτικό τομέα

Ως νομοσχέδιο που επιφέρει «το πρώτο πλήγμα στο παρασύνταγμα των μνημονιακών ρυθμίσεων», χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, το σχέδιο νόμου για τον «εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης».

Η παρουσίαση έγινε πάντως με μάλλον επεισοδ��ακό τρόπο, καθώς ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε στις εναντίον του κατηγορίες για προμήθειες από απολυμένους του Δημοσίου, σε έντονο ύφος, ενώ την εικόνα έντασης συμπλήρωσε η αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την συνεδρίαση.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και οι διατάξεις για την επαναπρόσληψη απολυμένων δημοτικών αστυνομικών, σχολικών φυλάκων, καθώς και προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των ΑΕΙ.

«Το νομοσχέδιο αποτελεί την πρώτη στάση των θεσμικών μας παρεμβάσεων στο Δημόσιο, και επιχειρεί να επαναφέρει τη συνταγματική και δημοκρατική τάξη που ανατράπηκε απ' την αντιμεταρρύθμιση της τελευταίας 5ετίας στον χώρο της Διοίκησης» ανέφερε ο Γ. Κατρούγκαλος. Από πλευράς κυβέρνησης, θα ακολουθήσει η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και στον ιδιωτικό τομέα (αποκατάσταση του θεσμού της συλλογικής σύμβασης εργασίας, της προσφυγής στον ΟΜΕΔ κλπ), καθώς «τα Μνημόνια δεν είχαν διαφορετικό πρόσωπο στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, παρά τον διαχωρισμό που επιχειρήθηκε», είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο κ. Κατρούγκαλος πρόσθεσε:

«Σε βάθος εξαμήνου, θα έχουμε την αναδιοργάνωσ�� της δημόσιας διοίκησης, σε βάση που θα αποκαθιστά την πλήρη λειτουργικότητά της. Σε έναν μήνα θα έχουμε το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων και αξιολόγησης. Στο νομοσχέδιο αυτό, επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε αδικίες και αντισυνταγματικότητες και να εξορθολογίσουμε διαδικασίες και δομές του Δημοσίου, να το κάνουμε πιο λειτουργικό μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, και ταυτόχρονα να καλύψουμε τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες που έχουν προκύψει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top