Επικεφαλής Cosco: Θέλουμε τον Πειραιά, δεν αλλάζουμε πλάνα ούτε με Grexit

«Δεν έχουμε στείλει ούτε ευρώ στην Κίνα, έχουν όλα επενδυθεί σε έργα»

Την επιθυμία του να συνεχίσει και να επεκτείνει την συνεργασία της Cosco με την Ελλά��α για το λιμάνι του Πειραιά, εξέφρασε ο επικεφαλής της εταιρείας Φου Τσενγκ Κούι μιλώντας στο Spiegel.

Ο 65χρονος «Κάπτεν Φου» (όπως τον αποκαλούν) χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως σημαντικό κόμβο στο σχέδιο της Κίνας για είσοδο των προϊόντων της στην Ευρώπη και τονίζει χαρακτηριστικά: «Εμείς τον θέλουμε τον Πειραιά».

Ο ίδιος, τονίζει ότι η Cosco ήρθε στην Ελλάδα με μόλις 7 μάνατζερ και πως όλα τα συμβόλαια έχουν πάει σε ελληνικές εταιρείες ενώ υπογραμμίζει πως η εταιρεία του αυτά τα πέν��ε χρόνια «δεν έχει στείλει ούτε ευρώ στην Κίνα και όλα έχουν επενδυθεί σε έργα».

captain fu.jpg

Ο ισχυρός άνδρας της COSCO εκφράζει ένα παράπονο λέγοντας ότι από τότε που η εταιρεία του ήρθε στην Ελλάδα έχει αλλάξει τέσσερις φορές η κυβέρνηση. Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι αυτό που μετρά σε κάθε περίπτωση είναι οι πράξεις.

Κληθείς να απαντήσει στο πως επηρεάζεται η συνεργασία της COSCO με την Ελλάδα αν υπάρξει Grexit, o Κάπτεν Φου εκτίμησε ότι τα πλάνα της εταιρείας δεν πρόκειται να αλλάξουν καθώς έχει δουλειές και εντός αλλά και εκτός ευρωζώνης.

Ο ίδιος, πάντως, αφήνει ανοικτά αιχμές για τις επικρίσεις που έχει δεχθεί σε εργασιακά θέματα και δηλώνει… φαν των Γερμανών σε αυτό τον τομέα: «Είναι βλακείες αυτά που λένε ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάνε ούτε στην τουαλέτα. Τα σωματεία υπόσχονται στα μέλη τους ότι θα λαμβάνουν περισσότερα χρήματα με λιγότερη δουλειά. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Εάν θέλεις μεγαλύτερο μισθό, θα πρέπει να δουλέψεις και περισσότερο. Το να ξαπλώνεις στη θάλασσα και να πίνεις μπύρες δεν γίνεται. Πρέπει να μάθουν από τους Γερμανούς. Σκληρή δουλειά, καμία τεμπελιά και πάντα σοβαρή δουλειά. Η σκληρή δουλειά οδηγεί σε χαρούμενη ζωή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top