Γ. Κατρούγκαλος: «Επέλεξαν εμένα γιατί είμαι ο εύκολος στόχος»

«Κατασκευασμένη η κατηγορία εναντίον μου»

Γ. Κατρούγκαλος: «Επέλεξαν εμένα γιατί είμαι ο εύκολος στόχος»

​Την απάντησή του στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που άσκησαν δριμύτατη επίθεση εναντίον του, έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος σήμερα στη Βουλή.

Όπως είπε, το νομοσχέδιο επιφέρει το πρώτο πλήγμα στο παρασύνταγμα των μνημονιακών ρυθμίσεων και τόνισε ότι «δεν αποτελεί σύγκρουση συμφερόντων να εξακολουθείς να έχεις την ίδια αντίληψη για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού, είτε είσαι εντός, είτε είσαι εκτός κυβέρνησης».

«Επέλεξαν εμένα,γιατί θεώρησαν ότι είμαι ο εύκολος στόχος και επειδή θα έφερνα το πρώτο νομοσχέδιο που είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με τις πολιτικές του μνημονίου», είπε ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε:

«Η αρχική βρώμικη κατηγορία για οικονομικό όφελος, που αποδείχτηκε αστήριχτη και κατασκευασμένη από τα χαλκεία της διαπλοκής, κατέρρευσε».

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης επανέλαβε ότι ως δικηγόρος υπερασπιζόταν τα συμφέροντα των πολλών και όχι των λίγων και τόνισε ότι το κριτήριό του δεν ήταν ποτέ οικονομικό.

«Στις περιπτώσεις των ομαδικών προσφυγών έπαιρνα την ελάχιστη αμοιβή, γιατί αυτό επιβάλλει ο κώδικας δικηγόρων και το αντίθετο θα ήταν αθέμιτος ανταγωνισμός. Αν με ενδιέφεραν τα χρήματα θα έμενα στην ευρωβουλή, διατηρώντας και το δικηγορικό μου γραφείο, Δεν αποτελεί σύγκρουση συμφερόντων το να κρατά κάποιος την ίδια πολιτική στάση που είχε. Ούτε ένα ευρώ δεν περιμένω ως προσωπική απολαβή», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top