Νέος καυγάς στη Βουλή για τον Κατρούγκαλο. Κικίλιας: «Αυτή είναι η Αριστερά της μπίζνας»

Άνω κάτω στη συζήτηση για νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Νέος καυγάς στη Βουλή για τον Κατρούγκαλο. Κικίλιας: «Αυτή είναι η Αριστερά της μπίζνας»

​Δεν υπάρχει μέρα στην ελληνική Βουλή χωρίς εντάσεις και καυγάδες. Έτσι και σήμερα σημειώθηκε σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια της συζήτησης του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την επαναπρόσληψη απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων.

Ο υπουργός, Ν. Βούτσης έκανε την αρχή, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι είναι σε αγαστή συνεργασία με τα μέσα ενημέρωσης, ώστε να προβάλουν τα διαδικαστικά θέματα που θέτει στην αρχή κάθε συζήτησης νομοσχεδίου.

Τα λεγόμενά του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, Β. Κικίλια, ο οποίος ζήτησε να μιλήσει επί προσωπικού.

Κατόπιν ο βουλευτής, παίρνοντας αφορμή από την υπόθεση Κατρούγκαλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν είναι η Αριστερά της ηθικής και των αγώνων, αλλά «η αριστερά της μπίζνας».

«Δεν μπορεί να κατηγορείτε εμάς για συνεργασία με ΜΜΕ, όταν τη μια ημέρα πριν ο υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχεται ότι έχει κάνει φωτογραφική διάταξη για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και σήμερα εσείς έρχεστε να καλύψετε τον κ. Κατρούγκαλο. Κ��λύπτετε έναν υπουργό που το επάγγελμα του στην εποχή του μνημονίου το εξαργυρώνει τώρα. Αυτή δεν είναι Αριστερά της ηθικής, αλλά είναι αριστερά της μπίζνας», είπε ο κ. Κικίλιας.

«Ας μην ανοίξουμε το στόμα μας για εξαργύρωση», του απάντησε ο Νίκος Βούτσης και διευκρίνισε ότι το θέμα δεν είναι ηθικό και προσωπικό για τον κ. Κικίλια, αλλά πολιτικό για την παράταξή του.

Έντονη ήταν και η αντίδραση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που είπε ότι ο κ. Κατρούγκαλος δεν έχει το ηθικό ανάστημα να εισηγηθεί το νομοσχέδιο, υπογραμμίζοντας όμως ότι η ΝΔ δεν θα αποχωρήσει, αλλά θα παραμείνει για να καταδείξει όλα τα ασυμβίβαστα που υπάρχουν στην σύγκρουση συμφερόντων του κ. Κατρούγκαλου ως υπουργού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top