«Βέλη» Ευρωπαίων κατά Ρωσίας: Ας μην προσδοκά σε κάτι η Ελλάδα

Βέμπερ (ΕΛΚ): Δεν μπορεί να είναι σοβαρός εταίρος για εσάς

«Βέλη» Ευρωπαίων κατά Ρωσίας: Ας μην προσδοκά σε κάτι η Ελλάδα

«Βέλη» κατά της Ρωσίας με παράλληλες προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα εξαπολύουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στον απόηχο της συνάντησης του Τσίπρα με τον Πούτιν.

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν βοήθησε τις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές» σημείωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να είναι σοβαρός εταίρος για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε ο ίδιος, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να παρουσιάσει αποτελέσματα με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

«Το προτεταμένο χέρι της ΕΕ είναι εδώ. Πρέπει τώρα να το πιάσει» είπε με νόημα –απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα- ο Βέμπερ.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του πρόεδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Έλμαρ Μπροκ (CDU), ο οποίος τόνισε μιλώντας στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD πως η Ρωσία «δεν μπορεί πραγματικά να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα. Δεν διαθέτει γι' αυτό αρκετά χρήματα».

«Η Ρωσία δεν μπορεί να επαναφέρει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων και οι Έλληνες δεν θα ήθελαν το βιοτικό επίπεδο των Ρώσων» δήλωσε χαρακτηριστικά, σπεύδοντας να επισημάνει ότι η ΕΕ έχει τρόπο να βοηθήσει την Ελλάδα αν η αυτή τηρήσει τις υποσχέσεις της: «Δεν υπάρχουν αιτήματα. Στις Βρυξέλλες περιμένει το χρήμα για διαρθρωτικές πολιτικές και η Ελλάδα δεν το ζητά».

Σφόδρα επικριτικός προς την Ελλάδα ήταν, τέλος, ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομίας του γερμανικού Κοινοβουλίου Πέτερ Ραμζάουερ.

«Μετά τις οικονομικές περιπλανήσεις, έρχεται τώρα και ο εκβιασμός της εξωτερικής πολιτικής» δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Passauer Neue Presse».

Μάλιστα, δεν δίστασε να προειδοποιήσει ανοικτά την Ελλάδα τονίζοντας πως η αρχή του CSU για αλληλεγγύη μόνο έναντι σταθερότητας ξεπεράστηκε με την επίσκεψη στη Μόσχα, την οποία χαρακτηρίζει «τελευταία “κόκκινη” γραμμή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top