ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR: Για ένα 20λεπτο Τσίπρας και Πούτιν κουβέντιαζαν εντελώς μόνοι

Όλο το παρασκήνιο της 4ωρης συνάντησης

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR: Για ένα 20λεπτο Τσίπρας και Πούτιν κουβέντιαζαν εντελώς μόνοι

​Το παρασκήνιο των συνομιλιών Τσίπρα-Πούτιν αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του Star με την Μ.Ζαχαρέα, ο δημοσιογράφος στην Μόσχα, Δ.Λιάτσος.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλούσε κατ’ ιδίαν με τον Ρώσο πρόεδρο για περίπου 20 ολόκληρα λεπτά, ενώ η συνάντηση τους παρουσία και στενών συνεργατών διήρκησε περίπου 1,5 ώρα! Επίσης οι κκ Τσίπρας-Πούτιν είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και σε πιο ανοιχτό κύκλο για περίπου 1,5 ώρα ακόμη. Με λίγα λόγια οι δύο ηγέτες κουβέντιαζαν συνολικά για περίπου 4 ώρες στον χώρο του Κρεμλίνου, γεγονός που είναι πρωτοφανές σε σχέση με παλιότερες επαφές Ελλήνων και Ρώσων αξιωματούχων» αποκάλυψε ο κ.Λιάτσος, τονίζοντας ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι «θα ήταν ένα πολύ παραγωγικό και επωφελές έργο, η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου σε ελληνικό έδαφος».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν η Ελλάδα αναλάβει, όπως συμφωνήθηκε, την παραπάνω πρωτοβουλία, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την μείωση του κόστους του φυσικού αερίου, ενώ θα σταματήσουν και τα χαράτσια, όπως αυτό που είχε αναγκαστεί να πληρώσει η Ελλάδα στην Gazprom για φυσικό αέριο που δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει λόγω της οικονομικής κρίσης. Επίσης, όπως είπε ο κ.Λιάτσος στο κεντρικό δελτίο του Star, με τον αγωγό θα ανοίξει ο δρόμος για μια γερή προκαταβολική χρηματοδότηση από την πλευρά της Ρωσίας προς την Ελλάδα.

Παράλληλα, οι κκ Τσίπρας και Πούτιν υπέγραψαν την Διακήρυξη για τα 70χρονα της αντιφασιστικής Νίκης, γεγονός που θεωρήθηκε πολύ συμβολικό για την σχέση των δύο χωρών.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

-Μαξίμου: Iστορικής σημασίας η συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν. Σε εξαιρετικό κλίμα οι επαφές

-Τσίπρας από την Μόσχα: δεν είμαστε επαίτες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top