Π. Παυλόπουλος: «Βαθιά ριζωμένη στην ψυχή των Ελλήνων η πορεία της χώρας μέσα από την ΕΕ»

Είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του γραφείου της αντιπροσωπείας της ΕΕ

​«Βαθιά ριζωμένη στην ψυχή των Ελλήνων, γενικότερα, είναι η πορεία της χώρας μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μέσα από την Ευρωζώνη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον επικεφαλής του γραφείου της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Αθήνα, Π. Καρβούνη.

«Θα αγωνισθούμε γι' αυτό και θα αγωνισθούμε με όλους τους εταίρους μας από κοινού, γιατί είναι κοινός στόχος», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Καρβούνης τόνισε ότι η συγκεκριμένη αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι «ένα μήνυμα, το οποίο μεταφέρω καθημερινά στις Βρυξέλλες και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά θα το μεταφέρω ιδιαίτερα όταν έρχεται από εσάς».

Νωρίτερα, ο κ. Παυλόπουλος, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Τμήματος του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, Δ. Γρατσία, δηλώνοντας ότι «η εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Δικαίου σήμερα είναι ζητούμενο. Νομίζω δε πως αυτό είναι η βάση για την δημοκρατική εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι' αυτό δίνουμε τόση σημασία και στον ρόλο του Δικαστηρίου και στην προσωπικότητα του προέδρου».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τέλος τη χαρά του που ένας Έλληνας κατέχει μια τόσο σημαντική θέση, υπογραμμίζοντας ότι είναι «εγγυητής της εφαρμογής του ευρωπαϊκού δικαίου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top