Κακλαμάνης: Βλέπω θετικά το ταξίδι του Τσίπρα στη Ρωσία

«Νομίζω ότι θα προσπαθήσει να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε ο Καραμανλής»

Κακλαμάνης: Βλέπω θετικά το ταξίδι του Τσίπρα στη Ρωσία

Θετικός απέναντι στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κρεμλίνο δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

«Ο κ. Τσίπρας νομίζω ότι θα προσπαθήσει σήμερα να ξαναπιάσει το νήμα, εκεί που το άφησε ο Κώστας ο Καραμανλής. Εγώ είμαι θετικός για το ταξίδι του στη Ρωσία» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας στον Real FM.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, δεν θα υπάρξει βοήθεια δανείου προς τον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά σε κάθε περίπτωση «καλά κάνει και πάει και ελπίζω να είναι αυτό το ταξίδι ενταγμένο σε ένα Εθνικό σχέδιο εξωτερικής πολιτικής και άμυνας».

Ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ασκώντας στην Πρόεδρο της Βουλής κριτική: «Η Bουλή δεν είναι ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που διοικείται από διευθύνοντα σύμβουλο. Η Βουλή είναι ο κορυφαίος κοινοβουλευτικός θεσμός, παρά το ότι -τυπικά- ο εκάστοτε Πρόεδρος της Βουλής έχει απίστευτες αρμοδιότητες. Πάρα πολλές πρωτοβουλίες, εμείς οι αντιπρόεδροι, τις πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ. Αυτό είναι λάθος. Ενοχλήθηκα γιατί δεν κληθήκαμε εμείς οι αντιπρόεδροι στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου».

Ο ίδιος, πάντως, πρόσθεσε ότι επικροτεί κάποιες ενέργειές της, ακόμη κι αν ενοχλούν: «Ορισμένες ενέργειές της, έχουν ενοχλήσει, αλλά εγώ τις έχω στηρίξει. Αρνήθηκε στην κυβέρνηση να βάλει ως τροπολογία την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και αναγκάστηκε να την αποσύρει. Αυτό είναι στα συν της».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top