Α. Μπαλτάς: «Οι μετεγγραφές για φέτος πρέπει να ολοκληρωθούν σε όλες τις σχολές»

Μετά το Πάσχα έρχεται νέο νομοσχέδιο

​Την άποψη ότι οι μετεγγραφές θα πρέπει να συνεχιστούν για φέτος σε όλες τις σχολές εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Α. Μπαλτάς μετά από την απόφαση βόμβα του ΣτΕ που τις έκρινε άκυρες μετά από την προσφυγή των αρχιτεκτονικών σχολών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

«Η άποψη του υπουργείου είναι ότι οι μετεγγραφές και σ’ αυτές τις δύο σχολές πρέπει για φέτος να ολοκληρωθούν και κάνουμε έκκληση και στα άλλα ιδρύματα να μην ακολουθήσουν τις αρχιτεκτονικές σ’ αυτή τους την πορεία», είπε στην εκπομπή Live U του Star, ο κ. Μπαλτάς.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι μίλησε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι επειδή έχουν αρχίσει ήδη να εγγράφουν φοιτητές από μετεγγραφή δεν θα κάνουν πίσω και θα συνεχίσουν να τους γράφουν.

Ο υπουργός Παιδείας επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για την… «τρέλα των μετεγγραφών», όπως τη χαρακτήρισε.

«Η απόφαση αυτή είναι μια βόμβα για τις οικογένειες, για τα παιδιά, για ολόκληρη την κοινωνία. Είναι βόμβα για τα πανεπιστήμια, γιατί άδειασαν τα περιφερειακά ιδρύματα και γέμισαν υπερβολικά τα κεντρικά. Προσπαθήσαμε ήδη να μειώσουμε τους εισακτέους στα κεντρικά πανεπιστήμια, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα και να αυξήσουμε τους εισακτέους στα περιφερειακά», είπε ο κ. Μπαλτάς.

Αποκάλυψε ακόμα ότι είναι σχεδόν έτοιμη και θα κατατεθεί μετά το Πάσχα νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές, στη βάση της απόφασης του ΣτΕ.

«Πρέπει να τελειώσει αυτή η κατάσταση μια κι έξω με μια νομοθετική ρύθμιση που δε θα εκτινάσσει έτσι τις μετεγγραφές», είπε.

Στη ρύθμιση αυτή υπάρχουν αυστηρά κοινωνικά κριτήρια με βάση την οικονομική κατάσταση των οικογενειών, αλλά και άλλων συνθηκών, όπως ενδεχόμενη ασθένεια.

Όσον αφορά στους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους, ο υπουργός είπε ότι θα ισχύσουν και γι’ αυτούς εισοδηματικά κριτήρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top