Αιχμές Πανούση: Πρέπει να συνεννοηθούν δικαστικές, αστυνομικές & πρυτανικές αρχές

Αποσύρθηκε η τροπολογία για τη μετακίνηση του Προστασίας του Πολίτη στο Δικαιοσύνης

Αιχμές Πανούση: Πρέπει να συνεννοηθούν δικαστικές, αστυνομικές & πρυτανικές αρχές

Αποσύρθηκε, όπως είχε προαναγγείλει ο Νίκος Βούτσης, η τροπολογία για τη μετακίνηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Πανούσης ξεκαθάρισε ότι η άποψή του είναι ότι αυτά τα δύο υπουργεία πρέπει να είναι μαζί αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν υπηρεσιακές «δυσκολίες».

«Αυτή η άποψη που κυριαρχούσε ότι τα πάω άσχημα με τον Βούτση δεν ισχύει. Δεν πιέστηκε κανείς ούτε όταν είπαμε να μετακινηθούμε ούτε όταν είπαμε να είμαστε προς στιγμήν μαζί» διευκρίνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε και στα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια, τονίζοντας ότι τα περιστατικά αυτά συμβαίνουν δυστυχώς τα τελευταία 40 χρόνια.

«Κοινωνικά και πολιτικά φαινόμενα όπως τα Εξάρχεια έχουν να κάνουν με όλη τη μεταπολίτευση. Είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορεί και δεν θα το λύσει μόνη της η αστυνομία. Πρέπει το πολιτικό σύστημα να αντιμετωπίσει συνολικά το πρόβλημα» τόνισε ο υπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στις καταλήψεις τονίζοντας ότι πρέπει να αντιληφθούν οι άνθρωποι αυτοί (σ.σ.: οι αντιεξουσιαστές) τα όρια της νομιμότητας.

«Αν δεν πάρεις ήπια μέτρα σε μια μεσαίου μεγέθους κατάληψη, τότε θα διογκωθεί και θα πάρεις αυστηρότερα» υπογράμμισε ο ίδιος.

Στη συνέχεια, ο κ. Πανούσης άφησε αιχμές για τη Δικαιοσύνη και για παρεμβάσεις της στην αστυνομία: «Μας πιέσανε, νόμιμα, να μπούμε στη Noμική. Κάναμε μια στάθμιση, με κάποιους όρους, και είπαμε ότι δεν άξιζε γιατί καιγόταν όλη η Ελλάδα. Στη Βουλή, από την άλλη, μπήκανε, τους πιάσαμε όταν βγήκαν και οι δικαστικές αρχές τους αφήσανε. Άρα κάνανε και αυτοί στάθμιση».

Ο ίδιος, μίλησε για ανάγκη «να συνεννοηθούμε οι δικαστικές, οι πρυτανικές και αστυνομικές αρχές» και διερωτήθηκε: «Ποιά είναι τα όρια που παρεμβαίνουν και πως οι δικαστικές αρχές και που είναι τα όρια των αστυνομικών αρχών;».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top