Σουλτς προς Τσίπρα: «Μην παρεκκλίνεις από την κοινή γραμμή της ΕΕ για τη Ρωσία»

Μαξίμου: «Δεν έχουμε ζητήσει βοήθεια από τη Μόσχα. Δεν χρειάζονται νουθεσίες»

Σουλτς προς Τσίπρα: «Μην παρεκκλίνεις από την κοινή γραμμή της ΕΕ για τη Ρωσία»

​Να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους εταίρους για το ταξίδι του Α. Τσίπρα στην Ρωσία επιχειρεί η Κυβέρνηση, απαντώντας στις προειδοποιήσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, να μην παρεκκλίνει η Αθήνα από τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

«Η Ελλάδα ζητεί και λαμβάνει πολλή αλληλεγγύη από την ΕΕ. Οπότε μπορούμε να ζητάμε αλληλεγγύη από την Ελλάδα και αυτή η αλληλεγγύη να μην τερματιστεί μονομερώς, με την Αθήνα να αποσύρει τη συμμετοχή της στα κοινά μέτρα εναντίον της Ρωσίας», δήλωσε ο κ. Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Münchner Merkur και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει να βασίσει σ’ αυτό τις ενέργειές του στη Μόσχα. Η ΕΕ το αναμένει αυτό από εκείνον ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης μιας χώρας μέλους της ΕΕ».

«Δεν έχουμε ζητήσει οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία. Θέλουμε να λύσουμε τα θέματα του χρέους εντός της ζώνης του ευρώ», απάντησε στον κ. Σουλτς, Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος μέσω του Reuters.

Όσον αφορά όμως τις προειδοποιήσεις προς την Αθήνα, να μην σπάσει την κοινή ευρωπαϊκή γραμμή για το ρωσικό εμπάργκο, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι δεν είναι απαραίτητες οι νουθεσίες, μιας και η Ελλάδα γνωρίζει ποιο είναι το αυτονόητο και ότι πρέπει να πράττει, κινούμενη εντός ευρωπαϊκού πλαισίου.

Διευκρινίζουν πάντως ότι είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας να ασκεί μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top