17.000 ευρώ κόστισε η φιλοξενία των μελών της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος

Έδωσε τα στοιχεία στη δημοσιότητα η Ζ. Κωνσταντοπούλου

17.000 ευρώ κόστισε η φιλοξενία των μελών της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος

​Στοιχεία για το συνολικό κόστος φιλοξενίας των μελών της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος έδωσε στη δημοσιότητα η Πρόεδρος της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου.

Μετά από τη δημοσίευση των δαπανών, που αγγίζουν τις 17.000 ευρώ, η κα. Κωνσταντοπούλου τόνισε με νόημα ότι η Ελλάδα φημίζεται για τη φιλοξενία της κι έτσι είναι αυτονόητο ότι η Βουλή θα έπρεπε να καλύψει τα έξοδα μετάβασης, διαμονής και σίτισης όσων μετέχουν στην Επιτροπή.

«Ο μέσος όρος γεύματος για τα μέλη της είναι υποδιπλάσιος από εκείνον που υπήρχε κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας. Είναι 19 ευρώ το άτομο, ενώ το κόστος του δωματίου είναι 90 ευρώ, σε σύγκριση με τα 130 ευρώ της προεδρίας», είπε η Ζ. Κωνσταντοπούλου, διευκρινίζοντας ότι κανένα από τα μέλη της Βουλής δεν δέχτηκε να πάρει αμοιβή.

«Αντίθετα, ως παράδειγμα να αναφέρω ότι το νομικό επιτελείο της Hogan Lovells της διεθνούς εταιρείας που προσελήφθη το 2011 για να συνδράμει τη χώρα να διεκδικήσει αξιώσεις έναντι της Siemens. Η ίδια που συνέβαλε στον άκυρο εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens, χρέωσε 337,5 ώρες με 520 ευρώ την ώρα, 16,2 ώρες επί 400 ευρώ, 82,7 ώρες επί 400 ευρώ και τα λοιπά. Όλα αυτά, συναθροίζονται σε 891.398,35 ευρώ για να παραιτηθεί η Ελλάδα από αξιώσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, όχι για να διεκδικήσει διαγραφή», δήλωσε με νόημα.

Περνώντας μάλιστα στην αντεπίθεση, ξεκαθάρισε ότι η Επιτροπή δεν έχει τίποτα να φοβηθεί κι έκανε λόγο για «οργιώδη πόλεμο» για τον οποίο όλα τα μέλη ήταν προετοιμασμένα.

«Εκείνοι που λυσσομανούν είναι εκείνοι που σπεύδουν να αυτο-προσδιοριστούν ως θιγόμενοι από την αποκάλυψη της αλήθειας», είπε.

Αναφερόμενη επίσης στο σποτάκι για την Επιτροπή που έχει σύνθημα «Έλεγξέ του, διέγραψέ το», και ύστερα από επισήμανση ότι ο Γ. Βαρουφάκης μετά τη συνάντησή του με τη Κ. Λαγκάρντ δήλωσε πως η χώρα θα καλύπτει τις υποχρεώσεις της στο διηνεκές, η Πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για «προσπάθεια υπονόμευσης».

«Ποιος έχει συμφέρον να προσπαθεί να μην γίνει αυτός ο έλεγχος;», αναρωτήθηκε και απάντησε: «Γίνεται να υπάρχει τεκμηρίωση για διαγραφή χρέους και ο υπουργός Οικονομικών να πει ''δεν τη χρησιμοποιώ''; Εγώ δεν έχω τέτοια ανησυχία».

Σε ερώτηση τέλος για το αν η Επιτροπή θα εξετάσει και τα εξοπλιστικά και συγκεκριμένα την απευθείας ανάθεση, 500 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό πέντε παλιών αεροσκαφών, χωρίς την ενημέρωση της Βουλής, η κα. Κωνσταντοπούλου είπε:

«Νομίζω ότι δεν ωφελεί να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε παραπολιτική συζήτηση για κάτι που νομίζω ότι επιχειρείται να αναδειχθεί σε κεντρικό πεδίο της επικαιρότητας. Να είστε βέβαιοι ότι η επιτροπή δεν θα αγνοήσει τίποτα ούτε θα κάνει τα στραβά μάτια. Αλλά δεν θα γίνει εργαλείο πολιτικής εκμετάλλευσης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top