Κοτζιάς: Ούτε ένα σέντ δεν θα χάσουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ από το δάνειο στην Ελλάδα

Τι διαβεβαίωσε σε συνέντευξη σε εφημερίδα της Ουγγαρίας

Τη διαβεβαίωση ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν πρόκειται να χάσουν ούτε ένα σεντ από το δάνειό τους προς την Ελλάδα έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύεται σήμερα στην ουγγρική εφημερίδα Nepszabadsag, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βουδαπέστη, όπου συμμετείχε σήμερα στην πενταμελή συνάντηση για ενεργειακά θέματα..

«Ας αφήσουμε τους φτωχούς ανθρώπους - Σύμφωνα με τον Κοτζιά οι Έλληνες θέλουν να πληρώσουν το χρέος» αναφέρει στον τίτλο της η εφημερίδα παραθέτοντας την δήλωση του υπουργού ότι «εντός της εβδομάδας η Ελλάδα πρόκειται να καταβάλει την δόση των 450 εκατομμυρίων Ευρώ προς το ΔΝΤ».

«Τα περασμένα πέντε χρόνια -προσθέτει ο κ. Κοτζιάς- παρά την μεγάλη κρίση τα πληρώσαμε όλα. Μερικά κράτη-μέλη της ΕΕ και ορισμένα θεσμικά κοινοτικά όργανα όπως για παράδειγμα η ΕΚΤ είχαν μεγάλα οφέλη. Αυτές οι χώρες πάντα παραπονιούνται: “ότι χάνουμε τα χρήματά μας και δίνουμε πολλά στους Έλληνες. Όχι, όχι δεν δώσανε πολλά. Δάνειο μας παραχωρήσανε το οποίο εμείς αποπληρώνουμε με επιτόκιο 4 ή 5%”».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top