Έκκληση προς τα κόμματα να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι από τον Παππά

Κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ

Έκκληση προς τα κόμματα να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι από τον Παππά
Έκκληση προς τα κόμματα να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι, απηύθυνε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με την έναρξη της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής. «Εκτιμούμε και πιστεύουμε ότι η δημιουργία μιας αξιόπιστης, δημόσιας τηλεόρασης είναι προς το συμφέρον των πάντων» τόνισε.

«Τα διδάγματα του πρόσφατου παρελθόντος είναι πως όποιες και αν είναι οι προθέσεις της μιας ή της άλλης πλευράς, εάν το τηλεοπτικό προϊόν είναι προϊόν μεγάλης πολιτικής σύγκρουσης τραυματίζεται εν τη γενέσει του. Και αυτό το απευθύνω και προς τους βουλευτές της ΝΔ και προς τους βουλευτές των άλλων παρατάξεων και της παράταξης στην οποία και εγώ ανήκω» άνοιξε τη συζήτηση ο υπουργός Επικρατείας.

Υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση «δεν προσέρχεται σε αυτή τη συζήτηση με όρους διεκπεραίωσης, έρχεται για να γίνει ουσιαστική συζήτηση, να υπάρξουν οι μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις και συνθέσεις, και σε καμία περίπτωση με όρους μιας ιστορικής ρεβάνς. Και νομίζω ότι η συμπεριφορά μας απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους κάτι τέτοιο το αποδεικνύει».

«Κεντρικός στόχος μας δεν είναι να αποκαταστήσουμε απλώς ένα εργασιακό δικαίωμα. Ο κεντρικός στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε το δικαίωμα της κοινωνίας στη δημόσια τηλεόραση με ό,τι αυτό συνεπάγεται» είπε ο κ. Παππάς και προσέθεσε: «Με το νομοσχέδιο αυτό επιχειρούμε να βάλουμε μπροστά ένα νέο νομικό πλαίσιο με σεβασμό στις συνταγματικές αρχές, να οικοδομήσουμε μια νέα και ανταγωνιστική δημόσια τηλεόραση, να επιστρέψουν, βεβαίως, οι εργαζόμενοι, αλλά και να έχουμε έναν φορέα πραγματικά ανεξάρτητο».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top