Σύσκεψη με Νικολούδη για μικτά κλιμάκια πάταξης του λαθρεμπορίου

Με τη συμμετοχή ΣΔΟΕ, ΕΛΑΣ, Λιμενικού, ΥΠΟΙΚ

Σύσκεψη με αξιωματούχους του ΣΔΟΕ, της Υπηρεσίας Εσωτερικών Ελέγχων της Ελληνικής Αστυνομίας, της Οικονομικής Αστυνομίας, Υπηρεσίας Εσωτερικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών και του Λιμενικού είχε τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Επικρατείας, κ. Παναγιώτης Νικολούδης.

Κατά τη σύσκεψη αυτή με εντολή του Υπουργού Επικρατείας αποφασίστηκε η συγκρότηση μικτών κλιμακίων ελέγχου, τα οποία θα αποτελούνται από μέλη του ΣΔΟΕ, της Οικονομικής Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Εσωτερικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών και του Λιμενικού, θα λειτουργούν σε δύο βάρδιες και θα επιχειρούν απροειδοποίητους και χωρίς να προηγηθεί καμία διαδικασία, ελέγχους στους χώρους εκτελωνισμού.

Τα κλιμάκια αυτά θα ελέγχουν την τήρηση της νομιμότητας και ενδεχόμενες παραβιάσεις της, από οποιονδήποτε.

Οι έλεγχοι αυτοί, που ξεκίνησαν από τη Δευτέρα, θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση και σε όλες τις τελωνειακές πύλες της Αττικής.

Εντολή για ανάλογες ενέργειες έχει δοθεί ήδη και στη Bόρεια Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων αιφνιδιαστικών ελέγχων, που πραγματοποιήθηκαν ήδη, στα Τελωνεία Δ ΤΕΣ Πειραιά και Ε Πειραιά, δόθηκε έμφαση στην κατά το δυνατό πληρέστερη ενημέρωση των συνοδών υπαλλήλων της ΕΛΑΣ και ΛΣ ώστε να αντιληφθούν και να κατανοήσουν τις προβλεπόμενες τελωνειακές διαδικασίες, καθώς επίσης κα�� στην αρμονική συνεργασία των υπαλλήλων των υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε Τελωνειακές Υπηρεσίες θα συνεχιστούν με προτεραιότητα στους ταυτόχρονους διασταυρωτικούς ελέγχους στα τελωνεία άφιξης και προορισμού.

Σύμφωνα με βάσιμες εκτιμήσεις, οι έλεγχοι εκτός τελωνειακού χώρου, όπως επίσης και οι ελεγχόμενες παραδόσεις ύποπτων εμπορευμάτων, από τα μεικτά κλιμάκια ελέγχου, θα δράσουν συμπληρωματικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα ληφθούν και αναμέ��εται να έχουν θεαματικά αποτελέσματα στην πάταξη του λαθρεμπορίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top