Μάρδας: Θα πληρώσουμε κανονικά δάνειο, μισθούς και συντάξεις

«Δεν είναι από το Ταμείο του Κράτους τα 500 εκ. ευρώ του Καμμένου»!

Καθησυχαστικός για το θέμα της πληρωμής των μισθών και των συντάξεων αλλά… μέχρι το τέλος Απριλίου εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μάρδας.

«Όλες οι υποχρεώσεις πληρώνονται κανονικά έως το Πάσχα γιατί αυτή ήταν η όλη αγωνία του κόσμου. Σε ό,τι αφορά στο μήνα και αυτός εδώ κλείνει και δεν βλέπουμε σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας να υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σε ό,τι αφορά σε μισθούς, συντάξεις κλπ» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στα Παραπολιτικα FM.

Ωστόσο, δεν θέλησε να δώσει ανάλογες διαβεβαιώσεις και για τον επόμενο μήνα (Μάιο): «Από εκ��ί και πέρα τρέχουν οι διαπραγματεύσεις και αυτές οι διαπραγματεύσεις περιμένουμε να κλείσουν αυτό το ζωτικό θέμα για την ελληνική οικονομία που είναι το όποιο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο έτσι ώστε να μπορέσει πια να απογειωθεί και η αγορά. Δεν είναι μόνο το κράτος που πρέπει να συντηρείται και να λειτουργεί έχουμε και την αγορά η οποία όλοι βλέπουμε ότι περνάει δύσκολες περιόδους και κάποια ώρα πρέπει να μπορέσει η αγορά να βρει και τα χρήματα που χρειάζεται από το τραπεζικό σύστημα».

«Δεν είναι από το Ταμείο του Κράτους τα 500 εκ. ευρώ του Καμμένου»

Ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε και στο θέμα με τα 500 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των πολεμικών αεροπλά��ων, τονίζοντας ότι δεν προήλθαν από το Ταμείο του κράτους.

«Εγώ είμαι υπεύθυνος για το Ταμείο του κράτους. Κάποια χρήματα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα έχει από τον προϋπολογισμό του. Το πώς θα τα διαχειριστεί είναι μια υπόθεση που μπορεί να τη συζητήσετε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας» τόνισε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, χωρίς να θέλει να κάνει κάποιο περαιτέρω σχόλιο.

Τέλος, ο κ. Μάρδας ξεκαθάρισε πως όσον αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις το Γενικό Λογιστήριο θα πρέπει «να έχει έτοιμα όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν τις θέσεις μας και που μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top