Τσίπρας: Ωριμάζουν οι διαπραγματεύσεις – Αβραμόπουλος:Ούτε να διανοηθώ την Ελλάδα εκτός Ευρώπης

«Η Ελλάδα χρειάζεται εθνική στρατηγική μακράς πνοής για τη μετανάστευση»

Τσίπρας: Ωριμάζουν οι διαπραγματεύσεις – Αβραμόπουλος:Ούτε να διανοηθώ την Ελλάδα εκτός Ευρώπης

Για ανάγκη αναθεώρησης του Δουβλίνου 3 έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο μετά τη συνάντηση που είχαν.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει αλληλεγγύη προς τα κράτη που δέχονται τις κύριες πιέσεις στο θέμα της μετανάστευσης, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα χρειάζεται εθνική στρατηγική μακράς πνοής για τη μετανάστευση, η οποία θα είναι ενταγμένη στην ευρωπαϊκή στρατηγική και το ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Παράλληλα, τόνισε οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ωριμάζουν και δήλωσε ότι ο κ. Αβραμόπουλος του μετέφερε μήνυμα φιλίας από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, από την πλευρά, του σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στο θέμα της μετανάστευσης και δήλωσε ότι «και η Ευρώπη προβληματίζεται για το Δουβλίνο». Ωστόσο, ζήτησε να μην συνδέεται το θέμα της μετανάστευσης με τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, η οποία είναι σε εξέλιξη.

«Η συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι εγγύηση για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ελλάδας. Προσβλέπουμε σε λύση το ταχύτερο δυνατό για να επανέλθει η χώρα μας σε σταθερή πορεία και ήρεμα νερά και να ολοκληρώσει η κυβέρνηση την κοινωνική και ανθρωπιστική πολιτική της» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Κλείνοντας, ο Επίτροπος Μετανάστευσης θέλησε να στείλει ένα μήνυμα: «Δεν διανοούμαι ότι θα υπάρξει κυβέρνηση που θα διακινδυνεύσει την ιστορική κατάκτηση της Ελλάδας να βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρώπης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top