Το είπε και αυτό! Η Ζ. Κωνσταντοπούλου θα ελέγχει και τι πουλάει το κυλικείο της Βουλής

Είχε έναν ακόμα καυγά με τον βουλευτή του Ποταμιού, Σπ. Λυκούδη

​Δεν φτάνει που οι βουλευτές κάθισαν μέχρι τις 03:00 τα ξημερώματα στη Βουλή για να ψηφίσουν αν θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο, δεν φτάνει που τους κάνει συνεχώς συστάσεις για τις απουσίες τους από την αίθουσα της Ολομέλειας, τώρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου απείλησε τους βουλευτές ότι θα ελέγχει μέχρι και το τι πουλάει το κυλικείο τις άγριες ώρες των νυχτερινών συνεδριάσεων.

Όλα ξ��κίνησαν όταν ο Α. Σαμαράς κατήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν εκλήθη στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους, ενώ και το Ποτάμι, με ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι ούτε κι αυτό προσεκλήθη.

Η Πρόεδρος της Βουλής λοιπόν από το βήμα του Προεδρείου αναρωτήθηκε πως ισχυρίζονται κάτι τέτοιο, όταν προσκλήθηκαν οι αντιπρόεδροι και των δύο κομμάτων.

Τότε ο ΣΤ’ αντιπρόεδρος, Σ. Λυκούδης, ζήτησε φανερά ενοχλημένος το λόγο και διευκρίνισε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα για να παρευρεθεί στην Επιτροπή, ως Αντιπρόεδρος της Βουλής και όχι ως στέλεχος του Ποταμιού, υπονοώντας ότι θα έπρεπε να κληθεί ξεχωριστά το κόμμα το ίδιο.

Τελικά, στον καυγά ενεπλάκη και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Β. Κεγκέρογλου, ο οποίος κάλεσε την κα Κωνσταντοπούλου να… «ομολογήσει» ότι το μοναδικό κόμμα που δεν κάλεσε ήταν το ΠΑΣΟΚ. Τότε λοιπόν ήταν που η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κοιτώντας τον αυστηρά του είπε:

«Θα εξετάσω και τι διανέμεται στο κυλικείο αυτές τις ώρες αν συνεχίσετε».

Αναλυτικά ο διάλογος που έγινε έχει ως εξής:

-Πρόεδρος: Απορώ που άκουσα τον κ. Σαμαρά να λέει ότι δεν εκλήθη η Νέα Δημοκρατία. Αναρωτιέμαι αν δεν γνωρίζει ότι εκλήθη το Προεδρείο της Βουλής όλο, όπως επίσης απορώ με την αντίστοιχη ανακοίνωση –ίσως μου δώσει και μια απάντηση ο κ. Θεοδωράκης- από «Το Ποτάμι». Από τη στιγμή που εκλήθη ο Αντιπρόεδρος, ο κ. Λυκούδης, και δήλωσε ότι δεν μπορούσε να παρίσταται, απορώ πώς είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες καταγγελίες.

-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ (ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Παρακαλώ, να μου δώσετε το λόγο.

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Θα σας δώσω το λόγο, κύριε Λυκούδη.

-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ (ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Θα μου δώσετε το λόγο, κυρία Πρόεδρε; Έγινε δύο φορές αναφορά στο όνομά μου!

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Θα σας δώσω το λόγο μετά.

-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ (ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Έχετε κάνει αναφορά δύο φορές στο όνομά μου.

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Παρουσία σας, κύριε Λυκούδη, και τις δύο φορές.

-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ (ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Για μία υπόθεση απολύτως προσωπική -δεν είχε καμία σχέση με πρόσκληση στο «Ποτάμι»…

-(Θόρυβος στην Αίθουσα)

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Παρακαλώ, να σας ανοίξω το μικρόφωνο, κύριε Λυκούδη, για να ακουστείτε.

-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ (ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): …ως Αντιπρόεδρος της Βουλής…

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Κύριε Λυκούδη, να σας ανοίξω το μικρόφωνο για να ακουστείτε.

-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ (ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Λέω ότι μια ευγενέστατη κυρία κατά τα άλλα από το γραφείο σας με κάλεσε στις 11 η ώρα τη νύχτα την παραμονή της σύγκλισης της Επιτροπής όχι ως εκπρόσωπο του «Ποταμιού» αλλά ως Αντιπροέδρου της Βουλής για να πάρω μέρος στη σύγκλιση της Επιτροπής της δικής σας. Είπα ότι έχω δουλειά και δεν μπορώ να έρθω. Αυτό δεν ��χει καμία απολύτως σχέση με αυτό που λέτε τώρα. Το «Ποτάμι» ουδέποτε εκλήθη και η δική μου πρόσκληση ήταν απολύτως σε προσωπική βάση ως Αντιπρόεδρος της Βουλής.

-(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Το Ποτάμι»)

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Ευχαριστώ που επιβεβαιώνετε, κύριε Λυκούδη, ότι εκλήθητε ως Αντιπρόεδρος της Βουλής. Και σας θυμίζω ότι Αντιπρόεδρος της Βουλής είστε με την ιδιότητά σας, του Βουλευτή του «Ποταμιού».

-(Θόρυβος στην Αίθουσα)

-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Άρα, μόνο το ΠΑΣΟΚ δεν καλέσατε. Ομολογήστε επιτέλους! Ομολογήστε!

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Θα εξετάσω και τι διανέμεται στο κυλικείο αυτές τις ώρες αν συνεχίσετε...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top