Σκουρλέτης: Δεν θα υπάρξει ποτέ πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων

«Ναι» στην αναβολή της δόσης του ΔΝΤ λέει ο υπουργός Εργασίας

Σκουρλέτης: Δεν θα υπάρξει ποτέ πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων

Θετικός σε μια ενδεχόμενη αναβολή της καταβολής της δόσης προς το ΔΝΤ από την κυβέρνηση εμφανίστηκε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Υπάρχει αυτή η δυνατότητα θεωρητικώς και νομίζω ότι θα ήταν απολύτως συμβατή μια τέτοια σκέψη και πρόταση. Άλλωστε, θα έλεγα πως όταν αυτή η συζήτηση συνολικοποιηθεί, ξεφύγουμε δηλαδή από το εβδομάδα-εβδομάδα, δεκαπενθήμερο-δεκαπενθήμερο, μήνα-μήνα, κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε συνολ��κά για μια γενναία αναδιάρθρωση του χρέους που θα έχει και το στοιχείο του παγώματος και πολλών άλλων πραγμάτων» τόνισε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Εργασίας, χωρίς να επιβεβαιώνει εάν τέθηκε το ζήτημα αυτό από τον Γιάνη Βαρουφάκη στην Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι ο λαός δεν έδωσε στην κυβέρνηση εντολή για να εφαρμοστούν νεοφιλελεύθερες πολιτικές στα εργασιακά και πρόσθεσε πως «είναι τελείως καθαρό ότι σε αυτά τα θέματα εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι μετά το Πάσχα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις.

Ο ίδιος αναφέρθηκε για άλλη φορά στην πρόθεση της κυβέρνησης να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ σε δύο δόσεις, ενώ ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και για την ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) θα κατατεθεί μέχρι τον Ιούνιο.

Όσον αφορά το θέμα του κινδύνου στάσης πληρωμών στο εσωτερικό της χώρας, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε πως «υπάρχουν λεφτά στο διηνεκές για την πληρωμή μισθών, συντάξεων και φαρμακευτικών δαπανών».

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε πως υφίσταται θέμα με τον ΦΠΑ σε κάποια νησιά, τονίζοντας ότι κακώς αναπαράγεται ως επανεξέταση του καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά καθώς η συζήτηση αφορά «κάποιες πολύ χαρακτηριστικές περιπτώσεις και την εξίσωση τους στον ΦΠΑ με την ηπειρωτική Ελλάδα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top