Βενιζέλος στον Τσίπρα: Στις Κάννες έγινε ότι και στην επταμερή στις Βρυξέλλες

Πρώτη ανάρτηση: 07/04/2015, 01:37

Βενιζέλος στον Τσίπρα: Στις Κάννες έγινε ότι και στην επταμερή στις Βρυξέλλες

​Επίθεση στην κυβέρνηση μετά τον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστηρίζοντας ότι «δεν θα υπάρξει grexit όμως έχουμε ήδη πάει σε εσωτερική στάση πληρωμών. Θα είμαστε η τριτοκοσμική μαύρη τρύπα εντός του ευρώ. Ο παρίας της ευρωζώνης».

Εκτίμησε ότι μετά την φυγή των 11 δισ ευρώ του ΤΧΣ, «η επόμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει με το Κυπριακό πρότυπο».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «αυτό που θα σας κάνουν είναι: Θα σας συσκευάσουν τα παλιά λεφτά και θα τα ξαναδώσουν πίσω με νέους αυστηρότερους όρους. Τα μνημόνιο 3 που θα είναι ταπεινωτικό».

«Ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας ως επιχείρημα σε μια κομματική αντιπαράθεση. Καρφώνεται άγρια» είπε αναφερόμενος στο θέμα της Επιτροπής Ελέγχου του Δημοσίου Χρέους και πρόσθεσε πως «Η εξαίρεση της περιόδου 2004 – 2009 δημιουργεί την εντύπωση ασυλίας».

«Θλιβερό να μας λέει ο κ.Τσίπρας να ερευνήσουμε πως έγινε η νοθευμένη αύξηση ελλείμματος. Υιοθετεί τις συνωμοσίες του κ. Καμμένου» είπε και εξήγησε «Δεν γνωρίζει ότι η ΤτΕ προειδοποιούσε ότι το ταμειακό έλλειμμα είναι διψήφιο; Θα μας το πουν αυτό οι ειδικοί».

Υποστήριξε ότι «η κυρία Κατσέλη έλεγε ως υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου να καταφύγουμε στο ΔΝΤ γιατί έχει χαμηλά επιτόκια».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις Κάννες, είπε χαρακτηριστικά «ο κ. Τσίπρας να ρωτήσει την κυρία Κατσέλη, την Παναρίτη, τον Κουρουμπλή, την Τζάκρη κ.α.».

«Τι έγινε στις Κάννες; Ότι έγινε στις Βρυξέλλες στην επταμερή!» συνέχισε την κριτική: «Στις Κάννες έγινε ότι, δεν μπορεί κανείς να παίξει με δημοψήφισμα ή εκλογές. Ο κ. Τσίπρας έζησε προληπτικά τις Κάννες του. Θα πάει σε εκλογές και τι θα πει για την Θεσσαλονίκη; Στροφή στην υπευθυνότητα ή ρήξη και έξοδος από ευρώ;».

Υποστήριξε ότι εάν δεν υπήρχε το μνημόνιο «θα είχαμε άμεση απώλεια του 75% του ΑΕΠ και η ανεργία θα ήταν 60%. Αυτό ήταν το δίλημμα που αντιμετωπίσαμε τότε και σήμερα μας κατηγορείτε ότι αργήσαμε να κάνουμε το κούρεμα. Το 2004 το χρέος ήταν 180 δις ευρώ. Το 2009 ήταν 360 δις ευρώ και σήμερα είναι 320 δις ευρώ. Αν δεν είχε μεσολαβήσει το PSI, το χρέος θα ήταν 400% ΑΕΠ. Θα ήμασταν χώρα του 4ου κόσμου. Τα 230 δις ευρώ που κουρεύτηκαν ήταν του ιδιωτικού τομέα διεθνώς και κουρεύτηκαν ονομαστικά 126 δις ευρώ σε καθαρή αξία 180 δις ευρώ».

«Όταν κουρέψετε έστω κι ένα ευρώ, ελάτε να συγκριθούμε» τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top