Σαμαράς σε Τσίπρα: Tο σπίτι μας καίγεται και εσείς τραγουδάτε. Επιτέλους κυβερνείστε

Στην Βουλή για την πρόταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο

Σαμαράς σε Τσίπρα: Tο σπίτι μας καίγεται και εσείς τραγουδάτε. Επιτέλους κυβερνείστε

​«Έχετε χάσει τον έλεγχο, κατασκευάζετε εχθρούς, δεν θέλετε συναίνεση, επιδιώκετε την σύγκρουση» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής, όπου συζητείται η πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το μνημόνιο, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι παρέτεινε την δανειακή σύμβασ�� και δεν έφερε την συμφωνία για ψήφιση στην Βουλή. Επίσης την κατηγόρησε πως λέει «ψέματα που στοιχίζουν πανάκριβα στον τόπο».

Αναφερόμενος στο ταξίδι του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στην Ουάσιγκτον, είπε χαρακτηριστικά ότι ο κύριος Βαρουφάκης πήγε στην Λαγκάρντ όχι για να μαλακώσει την στάση του ΔΝΤ, ούτε για να ζητήσει αναβολή της δόσης, αλλά για να διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να πληρώνει τις δόσεις στο Ταμείο.

«Οδηγείτε την χώρα σε νέο μνημόνιο και σε μοιραίο ατύχημα» τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας με νόημα, «κάντε όσες εξεταστικές θέλετε, εμάς καμία δεν μας φοβίζει».

Υπογράμμισε ωστόσο ότι στο μέλλον «θα χρειαστεί ακόμη μια εξεταστική για το νέο μνημόνιο που μας οδηγείτε και γιατί εμποδίσατε την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο».

«Όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου, μπορεί ο ίδιος να βρεθεί μέσα» προειδοποίησε ο κ.Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την εξεταστική γιατί «δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που είχαμε καταθέσει πριν 5 χρόνια και γιατί δεν έχετε δικαίωμα να λειτουργείτε διχαστικά την ώρα που υποφέρει η χώρα».

«Εξεταστική ναι, αλλά μετά την συμφωνία» πρόσθεσε ο κ.Σαμαράς, κατηγορώντας τον κ.Τσίπρα για την χρονική συγκυρία αυτής της πρότασης.

«Διαλέξατε την χειρότερη στιγμή, δεν ξέρουμε τι ξημερώνει στην χώρα μας αύριο, ενώ το σπίτι μας καίγεται εσείς τραγουδάτε… Θα κάνουμε ανακριτική επιτροπή για το ποιος ρίχνει την χώρα στα βράχια» πρόσθεσε.

«Επιτέλους κυβερνήστε, ξεχάστε την εύκολη δραπέτευση με δημοψηφίσματα και σενάρια πρόωρων εκλογών. Δεν θα ψηφίσουμε την πρόταση σας, αλλά θα είμαστε παρόντες» τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top