Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για την εξεταστική επιτροπή

Δική της πρόταση κατέθεσε η ΝΔ-Πυρά προς όλες τις κατευθύνσεις απ'το Ποτάμι

​Ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στο μνημόνιο.

Το θερμόμετρο,όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο» με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ζητήσει τη διερεύνηση τεσσάρων κρίσιμων περιόδων: α) από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Μ��ιο του 2010 (1ο Μνημόνιο), β) από τον Μάιο του 2010 ως τον Νοέμβριο του 2011 (2ο Μνημόνιο), γ) από τον Νοέμβριο του 2011 έως τον Μάιο του 2012 (PSI) και δ) από τον Μάιο του 2012 και εντεύθεν.

Η πρόταση δεν κάνει ονομαστική αναφορά στους έχοντες πολιτική ευθύνη τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, ωστόσο τους «φωτογραφίζει».

Τον λόγο αναμένεται να λάβουν και οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, ενώ η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα, με ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι για να γίνει δεκτή η πρόταση για τη συγκρότηση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής, απαιτείται η υπερψήφισή της από την πλειοψηφία των παρόντων, αρκεί να μην είναι λιγότεροι των 120.

Η ΝΔ, από την πλευρά της, πέρασε στην αντεπίθεση και κατέθεσε τη δική της πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αίτημα να ερευνηθεί η χρονική περίοδος από το 1981 και μετά. Παρότι η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να καταψηφίσει την κυβερνητική πρόταση, θα συμμετάσχει με επικεφαλής το Χρήστο Σταικούρα στην Επιτροπή, στάση που έχει επιλέξει και το ΠΑΣΟΚ.

Την κυβερνητική πρόταση, αναμένεται να κα��αψηφίσει και το ΚΚΕ.

Πυρά προς όλες τις κατευθύνσεις από το Ποτάμι

«Το Ποτάμι έχει πει ότι το παλιό σύστημα πρέπει να απολογηθεί για τα λάθη του και τις παραλείψεις του. Έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Οι ευθύνες αυτές όμως καταλογίζονται από το λαό» αναφέρει σε σχέση με την Εξεταστική Επιτροπή το Ποτάμι, εκτιμώντας ότι «οι ατέρμονες κοινοβουλευτικές διαδικασίες που επιλέγει η κυβέρνηση, δε θα ρίξουν κανένα φως, αλλά θα αναδείξουν για άλλη μια φορά την παθογένεια του παλιού πολιτικού συστήματος».

BINTEO STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top