Σακελλαρίδης: Ανοικτό το θέμα των ΦΠΑ στα νησιά

«Η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό»

Ανοικτό τονίζει ότι είναι το θέμα του ΦΠΑ των νησιών ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει υποβληθεί κάποια πρόταση επ’ αυτού από την ελληνική πλευρά στη λίστα των μεταρρυθμίσεων.

«Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει υποβάλει δεν υπάρχει κάποια αύξηση του ΦΠΑ σε οποιοδήποτε νησί» δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης και πρόσθεσε: «Η συζήτηση είναι ανοικτή. Αυτό που έχει πει δηλαδή και η κα. Βαλαβάνη και ο κ. Μάρδας, για κάποια συγκεκριμένα νησιά τα οποία δεν θα πλήττονταν οικονομικά και τουριστικά κυρίως, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουμε υποβάλει τέτοιου τύπου πρόταση προς τους θεσμούς και προς το Brussels Group. Είναι ένα θέμα το οποίο είναι υπό ανοικτή διαβούλευση».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στη συνάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη με την Κριστίν Λαγκάρντ, ο κ. Σακελλαρίδης έκανε λόγο για προγραμματισμένο ταξίδι: «Ο κ. Βαρουφάκης είχε προγραμματίσει ταξίδι στην Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με ανθρώπους από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, συναντήσεις που θα γίνουν σήμερα, και από τη στιγμή που επισκεπτόταν την Ουάσινγκτον ζητήθηκε από τη δική μας την πλευρά να γίνει αυτή η συνάντηση και με την κα. Λαγκάρντ. Από τη στιγμή που η κα. Λαγκάρντ ήταν εύκαιρη και υπήρχε κενό στο πρόγραμμα το δικό της θεωρήθηκε σκόπιμο και από τη δική της την πλευρά να γίνει αυτή η συνάντηση επειδή όλοι αντιλαμβανόμαστε και το ΔΝΤ και η ελληνική κυβέρνηση ότι μεσούσης αυτής της διαπραγμάτευσης είναι το καλύτερο δυνατό να γίνονται αρκετές συναντήσεις σε όλα τα επίπεδα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος -μεταξύ άλλων- και τα ζητήματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών, ωστόσο «ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι σε αυτά τα ζητήματα δεν μπορεί να υποχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top