Αποστάσεις Πανούση από κυβέρνηση: Φοβάται νεκρούς στις Σκουριές

Πετά το μπαλάκι των ευθυνών για την αντιμετώπιση των καταλήψεων στο Μαξίμου

Αποστάσεις Πανούση από κυβέρνηση: Φοβάται νεκρούς στις Σκουριές

Σαφείς αποστάσεις από την κυβέρνηση πήρε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης, σε συνέντευξη Τύπου, μιλώντας για όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς του, ζητώντας όμως από το Μαξίμου να πάρει τις τελικές αποφάσεις.

Μάλιστα αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια στις Σκουριές, ο κ. Πανούσης, άφησε τους πάντες άφωνους, όταν δήλωσε πως φοβάται ότι «η κατάσταση θα αγριέψει και αν δεν γίνει σωστή διαχείριση θα έχουμε νεκρούς»!

Ο κ. Πανούσης είπε ότι η αστυνομία θα πρέπει να έχει εντελώς διαφορετική στάση και να είναι πιο δραστική στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Θα κλείνουν ραντεβού με τον Διοικητή της περιοχής οι πολίτες!

Στο πλαίσιο της υπογραφής προγραμματικής συμφωνίας για την ασφάλεια και την πολιτική προστασία με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλυψε πως θα συσταθούν 5 κινητές μονάδες βαν, οι οποίες θα είναι στη διάθεση της Περιφέρειας για τις περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα.

Παράλληλα, εγκαινίασε το θεσμό του… ραντεβού των πολιτών με τον Διοικητή του Τμήματος της Περιοχής τους! Όπως τόνισε ο ίδιος, θα ανακοινωθούν αύριο επίσημα οι ώρες και μέρες που οι πολίτες θα θέτουν απευθείας τα ζητήματα που τους απασχολούν στον διοικητή του ΑΤ.

«Πρέπει να αντιμετωπιστεί πολιτικά το θέμα των καταλήψεων»

Σε ερώτηση για τις καταλήψεις και ειδικά για την κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, τόνισε ότι αν αποφασισθεί η επέμβαση των ΜΑΤ, τότε θα ακολουθήσουν καταλήψεις και σε άλλα πανεπιστήμια.

Ζήτησε δε από την κυβέρνηση να αποφασίσει για το πώς θα πρέπει να χειριστεί το συγκεκριμένο φαινόμενο.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει πως θα χειριστεί αυτό το φαινόμενο γιατί χρειάζεται συνολική και όχι επί μέρους αντιμετώπιση. Η διαχείρισή του θα πρέπει να είναι πολιτική. Ένα πανεπιστήμιο μου απάντησε ότι δεν παίρνουν μέτρα γιατί θα γίνουν επεισόδια», είπε ο κ. Πανούσης.

«Όταν κάποιοι πάνε με μολότοφ για πόλεμο, πως το ονομάζει η Αριστερά;»

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ο «ένοπλος αγώνας» περιλαμβάνει και τις μολότοφ, ο κ. Πανούσης έφερε το παράδειγμα της Μαρφίν και αναρωτήθηκε με νόημα: «Όταν κάποιοι παίρνουν μολότοφ και πάνε για πόλεμο, αυτό η μεταπολίτευση, η Αριστερά πώς το ονομάζει;».

Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στα Εξάρχεια, ρωτώντας αν έχουν συμβιβαστεί οι κάτοικοι και προσθέτοντας: «40 χρόνια Εξάρχεια, το κοινωνικό σύστημα "μη μιλάς", το ακαδημαϊκό "πάρτι στο Πολυτεχνείο", η αστυνομία θα τα μαζέψει;».

«Να μην επιμείνει στο αμυντικό δόγμα η αστυνομία»

Αναφορικά με τα επεισόδια του Σαββάτου, αναρωτήθηκε γιατί πρέπει να γίνεται πάρτι στο Πολυτεχνείο και πού είναι οι φοιτητικές νεολαίες για να διεκδικήσουν τον πανεπιστημιακό χώρο, ενώ τόνισε ότι θα έπρεπε να έχουν δημιουργήσει έναν εσωτερικό κανονισμό περιφρούρησης.

Παράλληλα, ΄ξεκαθάρισε ότι η αστυνομία δεν θα επιμείνει στο αμυντικό δόγμα, όσον αφορά στην αναζωπύρωση των επεισοδίων στα Εξάρχεια και υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση το Σάββατο ήταν πιο δυναμική.

«Να απαλλαγεί από τις θεωρίες συνομωσίας η Αριστερά»

Αναφερόμενος στο άρθρο του στα Νέα που προκάλεσε αντιδράσεις, ο υπουργός είπε: «Θέση μου είναι ότι η αριστερά πρέπει να απαλλαγεί από τις θεωρίες συνομωσίας και ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα ��ύτε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ούτε με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση. Έχω αρθρογραφήσει σε πολλά έντυπα αλλά τέτοιο σάλο δεν ξεσήκωσε ποτέ κανένα άρθρο μου».

Όσον αφορά, τέλος, στο θέμα της υπαγωγής του υπουργείου του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Πανούσης υπογράμμισε ότι ήταν πάγια θέση του η συνένωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξεως και του υπουργείου Δικαιοσύνης. Αποκάλυψε μάλιστα ότι πριν από ένα μήνα είχε συζητήσει το θέμα αυτό με τον Ν. Βούτση και είχαν συμφωνήσει.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top