Τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων συνάντησε ο Α. Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την επίλυση των προβλημάτων στη Δικαιοσύνη

​Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Αθ��νάσιο Κουτρομάνο, του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Νικόλαο Αγγελάρα, του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Σωτήριο Ρίζο καθώς και με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα. Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δουλέψει σκληρά για την επίλυση των συσσω��ευμένων προβλημάτων της δικαιοσύνης με γνώμονα όχι μόνο την επιτάχυνση της απονομής αλλά και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι θα ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, αλλά ταυτόχρονα θα ληφθούν πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση θεσμικών δυσλειτουργιών.

Κύρια προϋπόθεση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για την τελεσφόρηση κάθε θεσμικής παρέμβασης είναι ο εξαντλητικός διάλογος, ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη συναίνεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη συνάντηση επίσης τέθηκαν και συζητήθηκαν τα μεγάλα ζητήματα των δυσλειτουργιών της Δημόσιας Διοίκησης, του σεβασμού των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, κ.ά.

Τέλος, όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν σεβόμενες αμοιβαία τους διακριτούς ρόλους στο πλαίσιο του Συντάγματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top