Ο Γ. Πανούσης ξαναχτυπά: «Αν δεν μπουν κανόνες, τότε θα εκφυλιστούν οι αξίες της Αριστεράς»

«Παθογένεια» οι καταλήψεις αν δεν έχουν σαφές αίτημα

Ο Γ. Πανούσης ξαναχτυπά: «Αν δεν μπουν κανόνες, τότε θα εκφυλιστούν οι αξίες της Αριστεράς»

​Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης ξαναχτυπά, και μετά το άρθρο του στα Νέα, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, επανέρχεται στο θέμα των καταλήψεων και τη στάση που πρέπει να κρατήσει η Αριστερά μέσα από μια δήλωσή του στην Καθημερινή.

«Οι καταλήψεις- οι οποίες όταν δεν έχουν συμβολικό χαρακτήρα, άρα μικρή διάρκεια και κυρίως όταν δεν έχουν σαφές αίτημα- συνιστούν μια παθογένεια της μετα��ολιτευτικής Ελλάδας. Μια ανομική διεκδίκηση του τύπου “όλα επιτρέπονται”, “όλα είναι δικαίωμα”, “νόμος είναι το δίκιο του καταληψία” που δυστυχώς έγινε μέρος μιας πολιτικοκοινωνικής πραγματικότητας», αναφέρει ο κ. Πανούσης και συνεχίζει:

«Η Αριστερά δεν αντελήφθη ότι αυτή η λογική και πρακτική είναι αυτεπίστροφον όπλο (γνωστό ως μπούμπερανγκ) και ότι τις περισσότερες φορές δεν έχει καμία σχέση με κοινωνικά κινήματα και συνταγματικά δικαιώματα αλλά με βίαιη επιβολή της όποιας ομάδας όχι στην κυβέρνηση αλλά στη Δημοκρατία. Αν δεν μπούνε κανόνες και όρια τότε πολύ γρήγορα θα εκφυλιστούν και οι αξίες της Αριστέρας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top