Π.Νικολούδης: «Όλες οι συμβάσεις του Δημοσίου είχαν μίζες μέχρι 2,5%»

Τι είπε ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Όλες οι συμβάσεις του ελληνικού Δημοσίου περιελάμβαναν μια μίζα που κυμαίνονταν από 2% έως 2,5%, είπε ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης.

«Στις μεγάλες συμβάσεις αγοράς οπλικών συστημάτων που υπέγραψε το υπουργείο Άμυνας αυτής της χώρας είναι πλήρως διακριβωμένο ότι η παράνομη προμήθεια που δινόταν σε Έλληνες αξιωματούχους ήταν κατά μέσο όρο 4%» ανέφερε ο κ. Νικολούδης, κάνοντας λόγο για ��πώλειες δισεκατομμυρίων για το ελληνικό Δημόσιο.

«Στις συμβάσεις προμήθειας παντός είδους αγαθών και υπηρεσιών εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου, το περίπου θεσμοθετημένο ποσοστό προμήθειας ήταν 2-2,5%» είπε ο κ.Νικολούδης, κατά την τοποθέτησή στη συνεδρίαση για τη συγκρότηση της επιτροπής για τον έλεγχο του χρέους.

Υπογράμμισε τέλος ότι «στις συμβάσεις προμήθειας ιατροφαρμακευτικού υλικού από τα δημόσια νοσοκομεία και από φορείς του Δημοσίου το ποσοστό παράνομης προμήθειας έφτανε το 23%».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top