Δική της πρόταση για σύσταση εξεταστικής αποφάσισε να καταθέσει η ΝΔ!

Στο επίκεντρο οικονομία και ασφάλεια στο Πολιτικό Συμβούλιο

Να καταθέσει δική της πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, που θα ερευνήσει τη χρονική περίοδο από το 1981 και μετά και τα αίτια που οδήγησαν τη χώρα σε μνημόνιο, θα καταθέσει άμεσα η ΝΔ, επισημαίνοντας πως η σχετική διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους τον Ιούνιο. Την απόφαση αυτή έλαβε το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, το οποίο συνεδρίασε υπό τον Αντώνη Σαμαρά, με βασικά θέματα στην ατζέντα τα ζητήματα της οικονομίας αλλά και της ασφάλειας.

Στη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε, πάντως, ότι η ΝΔ, αν και θα καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, θα συμμετέχει στην εξεταστική επιτροπή, με στελέχη του κόμματος.

Στο άτυπο ΠΣ εκφράστηκε η άποψη ότι η κυβέρνηση θέλει να στρέψει αλλού τα φώτα της δημοσιότητας.

«Προσπαθούν να προσφέρουν θέαμα, αφού δεν μπορούν να προσφέρουν άρτο. Συζητούν για το 2010 και το 2012 και δεν ξέρουν τι θα συμβεί αύριο», έλεγαν κύκλοι της ΝΔ.

Οι ίδιοι κύκλοι επισήμαιναν πως η ΝΔ συμφωνεί γενικώς στην ανάγκη διερεύνησης του πώς μπήκε η Ελλάδα στα μνημόνια, ξεκαθάριζαν, όμως, ότι «στη ΝΔ δεν θα ψηφίσουμε, γιατί διαφωνούμε και με την εισηγητική έκθεση και με το σκεπτικό της πρότασης που φέ��νουν στη Βουλή, με έναν τρόπο διχαστικό».

Σε κάθε περίπτωση, στη ΝΔ θεωρούν πως η υπόθεση αυτή θα πρέπει να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της όποιας συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους, τον Ιούνιο, γιατί δεν πρέπει, όπως λένε, σε αυτή την πολύ κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, να δημιουργείται κλίμα διχασμού

Όσον αφορά τα θέματα της ασφάλειας, στη ΝΔ δηλώνουν πως το αίσθημα της ανασφάλειας που βιώνουν πλέον οι πολίτες θα αρχίσει να επιδεινώνεται και επισημαίνουν πως ήδη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να διατυπώνονται εντάσεις και συγκρούσεις όπως φάνηκε και από το άρθρο του αρμόδιου υπουργού κ. Πανούση σήμερα στα Ν��α.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top