Βόμβα από Αναστασιάδη: H Κύπρος προετοιμάστηκε για…. Grexit

"Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" είπε ο Αναστασιάδης

Βόμβα από Αναστασιάδη: H Κύπρος προετοιμάστηκε για…. Grexit

​Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις Ελλά��ας-εταίρων είναι σε εξέλιξη και ο ξένος τύπος «χτυπά» την Αθήνα με αποθαρρυντικά σενάρια, έρχεται και η αποκάλυψη του προέδρου της Κύπρου Ν.Αναστασιάδη να δώσει την χαριστική βολή.

Όπως παραδέχτηκε ο κ.Αναστασιάδης, η Κύπρος έχει προχωρήσει σε «ασκήσεις επί χάρτου» σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η χώρα του έχει σχεδιάσει και μέτρα οχύρωσης έναντι ενδεχόμενων επιπτώσεων.

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει ανάλογος κίνδυνος αλλά, επειδή μια κυπριακή παροιμία λέει, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, σας διαβεβαιώνω ότι έγιναν όλες οι ασκήσεις επί χάρτου στο όποιο ενδεχόμενο», είπε χαρακτηριστικά

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει «μεγάλος» κίνδυνος επηρεασμού της κυπριακής οικονομίας. «Και ο ελάχιστος κίνδυνος αν υπάρχει, έχει προγραμματιστεί σειρά μέτρων», είπε.

Σύμφωνα με τον κ.Αναστασιάδη, ευθύνη της κυπριακής ηγεσίας είναι να διαφυλάξει την επιτυχία του κυπριακού προγράμματος προσαρμογής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top