Βαλαβάνη: Παρότι μας κρατάνε από το λαιμό και μας έχουν σε πιστωτική ασφυξία θα τα καταφέρουμε

Δείτε τι είπε για ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και ληξιπρόθεσμα στο Star

Βαλαβάνη: Παρότι μας κρατάνε από το λαιμό και μας έχουν σε πιστωτική ασφυξία θα τα καταφέρουμε

Αισιόδοξη ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει, παρά το ότι «μας κρατάνε από το λαιμό, από την άποψη της πιστωτικής ασφυξίας που μας έχουν επιβάλλει» εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, εκφράζοντας την ανάγκη να υπάρξει σύντομα μια συμφωνία με τους εταίρους.

«Τον Φεβρουάριο καταποντίστηκαν τα έσοδα, τον Μάρτιο όμως είχαμε μια πρωτοφανή αύξηση 13,3% στα έσοδα» είπε η κα Βαλαβάνη στην εκπομπή του Star, “Live U”.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι από τη ρύθμιση εξπρές μπήκαν στα δημόσια ταμεία 147 εκατ. ευρώ. Πρόσθεσε πως 35.000 φορολογούμενοι κατέβαλαν έως 50 ευρώ, 23.000 κατέβαλαν ποσό από 50- 100 ευρώ, 24.000 φορολογούμενοι πλήρωσαν ποσό από 100-200 ευρώ και 50.000 φορολογούμενοι πλήρωσαν δόση μέχρι 100 ευρώ.

Όπως είπε η κα Βαλαβάνη, αν κάποιος φορολογούμενος δει στο Taxis ότι δεν έχουν σβηστεί τα χρέη του, παρά το γεγονός ότι έχει μπει στην ρύθμιση και έχει πληρώσει την δόση και έχει περάσει διάστημα πάνω από 10 ημέρες, καλό είναι επικοινωνήσει με την εφορία.

Η κα Βαλαβάνη διευκρίνισε ότι μόνο έξι νομικά πρόσωπα με χρέη πάνω από ένα 1.000.000 ευρώ χρησιμοποίησαν τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ, ξεκαθάρισε ότι θα καταργηθεί και ότι στο δεύτερο εξάμηνο θα υπάρχει νέο φορολογικό καθεστώς στα ακίνητα.

Αναφερόμενη στην αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, τόνισε ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων στην κυβέρνηση για το θέμα, σημειώνοντας ότι γίνονται συζητήσεις.

«Εγώ διατηρώ τις απόψεις μου ότι τα νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, δεν μπορεί να είναι σε ειδικό φορολογικό καθεστώς. Εγώ δεν βγαίνω να λέω προσωπικές μου απόψεις, γίνονται συζητήσεις για το αν θα γίνει σε αυτά τα δυο νησιά αύξηση στο ΦΠΑ, αλλά υπάρχουν νομικά προβλήματα, εξετάζουμε να δούμε αν σε κάποιες περιπτώσεις αυτό μπορεί να γίνει», σημείωσε η υπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top