Δ. Μάρδας: «Ό,τι έχει προβλεφθεί και είναι προγραμματισμένο θα πληρωθεί»

«Με τα μέχρι τώρα δεδομένα τα πράγματα βαίνουν καλώς»

​Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας για το αν η χώρα θα καταφέρει να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της στην ώρα τους, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Ως Γενικό Λογιστήριο μας ενδιαφέρει να αποπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, την ώρα που πρέπει. Ως τώρα τα πράγματα βαίνουν καλώς. Ό,τι έχει προβλεφθεί να πληρωθεί και είναι προγραμματισμένο, θα πληρωθεί», είπε ο κ. Μάρδας.

Επεσήμανε όμως ότι αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να εξασφαλίσει τη ρευστότητα στο διηνεκές.

«Το θέμα δεν είναι αν φτάνουν ή όχι τα χρήματα. Το ζητούμενο είναι να βλέπουμε πώς τρέχουν κάποιες διαπραγματεύσεις που θα δώσουν κάποιο αποτέλεσμα. Γίνεται ένας πόλεμος π.χ, εκεί μπορεί να έχω κάποιο πρόβλημα. Η διαπραγμάτευση προσπαθεί να εξασφαλίσει χρήματα στο διηνεκές», τόνισε ο υπουργός.

Επεσήμανε μάλιστα ότι τα συμπεράσματα που εξάγονται από το εξωτερικό για την ελληνική οικονομία «χρησιμοποιούν άλλες υποθέσεις και έρευνες, από αυτές που χρησιμοποιούμε εμείς» και πως το Γενικό Λογιστήριο γνωρίζει τα πραγματικά δεδομένα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top