Άναψε φωτιές ο Πανούσης: Βολές από Φίλη και Μακρή εναντίον του υπουργού

«Δεν είναι σχολιαστής, είναι μέλος της κυβέρνησης»

​Άρχισαν τα όργανα στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από το άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση στα Νέα, όπου κάνει λόγο για την «Αριστερά του τίποτα» και μιλά για τον τρόπο που γίνεται η διαχείριση των καταλήψεων δημοσίων κτιρίων.

Πρώτος και καλύτερος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «ατόπημα» του υπουργού.

«Ο κ. Πανούσης απ’ ότι γνωρίζουμε όλοι είναι υπουργός και μάλιστα αρμόδιος να εφαρμόσει μία πολιτική για την ασφάλεια των πολιτών. Αν νομίζει ότι υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα, τα οποία ο ίδιος διαπιστώνει και περιγράφει ο ρόλος του είναι να εφαρμόσει μία πολιτική προστασίας των πολιτών. Δεν νομίζω ότι κανείς υπάρχει ως υπουργός με το να αρθρογραφεί και να στηλιτεύει ή να καταδικάζει φαινόμενα. Ο κ. υπουργός δεν είναι σχολιαστής. Να ξέρουμε τους ρόλους», είπε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε:

«Τα όσα περιγράφει ο κ. Πανούσης δεν νομίζω ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Δεν είμαστε Αριστερά του τίποτα, ούτε λέει ότι αφορούν την κυβερνώσα παράταξη. Μιλάει με γενικό τρόπο. Δεν θέλω να κάνει ιδεολογικό διάλογο τώρα. Επαναλαμβάνω είναι υπουργός και οφείλει να εφαρμόζει τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης. Επειδή είναι και νομικός ο κ. Πανούσης δεν μπορεί να κάνει τέτοια ατοπήματα, να απευθύνεται στην κυβέρνηση δια πρωτοσέλιδου άρθρου».

Στο ίδιο ύφος και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Μακρή, η οποία είπε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ότι ο κ. Πανούσης είναι υπουργός και όχι σχολιαστής.

«Ο κ. Πανούσης είναι υπουργός και όχι σχολιαστής. Θεωρώ ότι θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από κάποιους. Μπορεί ο καθένας μας να έχει τις απόψεις του, αλλά ��υτή τη στιγμή έχει μια θεσμική θέση και δεν μπορεί να είναι σχολιαστής», είπε η κα Μακρή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top