ΝΔ για λίστα Βαρουφάκη: Θα τα πληρώσει ακριβά ο λαός τα ψέματα του Τσίπρα

Κάνει λόγο για διγλωσσία που υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων

ΝΔ για λίστα Βαρουφάκη: Θα τα πληρώσει ακριβά ο λαός τα ψέματα του Τσίπρα

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για διγλωσσία που υποτιμά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

«Ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε από διαρροές στα Μέσα Ενημέρωσης ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, διά του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, απέστειλε στο Euroworking Group (EWG), λίστα μεταρρυθμίσεων. Απαξιώνοντας, για ακόμη μια φορά, το Κοινοβούλιο, καθώς ο κ. Τσίπρας είχε προκαλέσει στη Βουλή των Ελλήνων έκτακτη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών δύο ημέρες πριν, χωρίς να ενημερώσει τελικά για καμία από τις προτάσεις αυτές, ούτε για τη δημοσιονομική τους απόδοση, ούτε για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους» αναφέρουν πηγές της Συγγρού.

Όπως τονίζουν στη ΝΔ, η κυβέρνηση υπέγραψε την παράταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης και τώρα «στέλνει μέτρα προκειμένου να υπάρξει θετική αξιολόγηση της τελευταίας επιθεώρησης του ισχύοντος προγράμματος από την τρόικα».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση «προτίθεται να λάβει μέτρα που θα φέρουν το πρωτογενές πλε��νασμα ακόμη υψηλότερα, από 3,1% έως 3,9% του ΑΕΠ» και προσθέτει με αιχμές πως «αν και μέχρι χθες τόσο υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα τα θεωρούσε "τοξικά" τώρα τα υιοθετεί πλήρως και καθ' υπερβολήν».

Συνεχίζοντας, πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ψεύδεται ως προς το ότι βρήκε ταμειακό έλλειμμα 2,5 δισ. ευρώ και επικαλείται το έγγραφο του κ. Βαρουφάκη για να τονίσει ότι βρήκε ταμειακά διαθέσιμα.

Η Συγγρού επιτίθεται και στον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι «δαιμονοποίησε» το «e-mail Χαρδούβελη», ενώ τώρα αποδεικνύεται ότι το αντιγράφει: «Από τις 24 κατηγορίες μεταρρυθμίσεων με μετρήσιμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα που περιλαμβάνει το "e-mail Βαρουφάκη" (σελ. 5), οι 14 περιλαμβάνονταν και στο "e-mail-Χαρδούβελη"».

Στη συνέχεια κατηγορεί την κυβέρνηση ότι στη λίστα που έστειλε περιλαμβάνονται υφεσιακά μέτρα που δεν υπήρχαν στις προτάσεις της κυβέρνησης Σαμαρά και σημειώνει: «Ο κ. Τσίπρας, ενώ έλεγε ότι δεν θέλει Μνημόνιο, υπέγραψε την παράταση του Μνημονίου, χωρίς να πάρει χρήματα. Έχασε πολύτιμο χρόνο, προκάλεσε χρηματοπιστωτική ασφυξία και "στράγγιξε" τη ρευστότητα από την οικονομία για τη βραχυπρόθεσμη αναχρηματοδότηση του Δημοσίου».

«Όπως λέει ο λαός μας τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια. Αποδείχτηκε τελικά με το "e-mail Βαρουφάκη", ότι τα ψέματα του κ. Τσίπρα θα τα πληρώσει ακριβά ο ελληνικός λαός και η οικονομία της χώρας» καταλήγουν οι κύκλοι της ΝΔ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top