Ανάσταση μετά το Πάσχα (και εάν… ) για κυβέρνηση-οικονομία!

Κρίσιμη η Μεγάλη Τετάρτη: θέλουμε όχι 30 αργύρια αλλά 2 δις ευρώ

Ανάσταση μετά το Πάσχα  (και εάν… )  για κυβέρνηση-οικονομία!
Σε ανάσταση μετά το… Πάσχα μπορεί να προσβλέπει μόνο η ελληνική οικονομία, καθώς η εβδομάδα των δικών της παθών αναμένεται να συνεχιστεί και μετά το «Χριστός Ανέστη»!

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό από τις Βρυξέλλες το Euro Working Group θα συνεδριάσει την Μεγάλη Τετάρτη ή την Μεγάλη Πέμπτη, χωρίς πολλές πιθανότητες συμφωνίας – όπως ανέφερε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star - και χωρίς να αναμένεται να συγκληθεί άμεσα το Eurogroup, προκειμένου να εγκρίνει επιτέλους την εκταμίευση της τελευταίας δόσης του ελληνικού προγράμματος.

Την άλλη Τετάρτη όμως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταβάλλει 2 δις ευρώ (για εξόφληση εντόκων γραμματίων κλπ) με τον χρόνο να πιέζει πλέον ασφυκτικά.

Το «μεγαλοβδομαδιάτικο» σκηνικό συμπληρώνει η αρνητική εικόνα που φέρεται να σχηματίσθηκε στα τελευταία Euro Working Group σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες χαρακτηρίσθηκαν σχεδόν ερασιτεχνικές οι προτάσεις που υποβλήθηκαν και ζητήθηκε να συνταχθεί εκ νέου το σχέδιο και να επανακατατεθεί!

Κι όλα αυτά, μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο δημιουργικής ασάφειας, όπως για το δημοσιονομικό πλεόνασμα που από το 3,9% χθες, έπεσε στο 1,5% σήμερα, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top