Μπαρόζο: Υπαρκτό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ!

«Η κυβέρνηση έδωσε μη ρεαλιστικές υποσχέσεις στους ψηφοφόρους»

Έντονα επικριτικός στην ελληνική κυβέρνηση εμφ��νίστηκε ο Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας στο BBC, έκανε λόγο για «απαράδεκτες απαιτήσεις απέναντι στα άλλα κράτη της ευρωζώνης» και κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι έδωσε «μη ρεαλιστικές υποσχέσεις» στους ψηφοφόρους της.

Ο ίδιος, δήλωσε ότι δεν είναι σωστό να επιτίθεται η Ελλάδα στις χώρες που προσπαθούν να τη βοηθήσουν και πρόσθεσε: «Πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχουν φτωχότερες χώρες που δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα, επομένως θα λάβει ένα συνολικό ''όχι'' όταν ζητάει να της γίνει κούρεμα χρέους. Αυτό που πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι να αναλάβει τις ευθύνες της για τα οικονομικά δεινά της χώρας και να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι το πιο σημαντικό ζήτημα για τη χώρα».

O Μπαρόζο στάθηκε επικριτικός και για την «στοχοποίηση» της Γερμανίας στην Ελλάδα, λέγοντας πως «δεν ήταν ούτε αυτή ούτε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ που δημιούργησε τα προβλήματα στην Ελλάδα». Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, για να τονίσει ότι δεν υπάρχει κανείς και τίποτα που να στέκεται εμπόδιο στην Ελλάδα για να πετύχει.

Ο Μπαρόζο δήλωσε ότι η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας και τάχθηκε κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, την οποία όμως δεν μπορεί να αποκλείσει.

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι αρνητική και θα θέσει ένα προηγούμενο «σπάζοντας το ταμπού», ωστόσο τόνισε δεν μπορεί από την άλλη η ευρωζώνη να αποδεχθεί της απαιτήσεις μιας νέας κυβέρνησης που ξεχνά τις δεσμεύσεις της χώρας.

Τέλ��ς, υποστήριξε πως παρά τους μεγάλους κινδύνους που κρύβει ένα Grexit, μιας ελληνική έξοδος θα ήταν λιγότερο επιζήμια απ’ ότι στο παρελθόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top