Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει βελτίωση στις διαπραγματεύσεις αλλά έχουμε δρόμο ακόμη

«Ελπίζω σύντομα να φθάσουμε σε συμφωνία για τα βασικά ζητήματα»

Συγκρατημένα αισιόδοξος αλλά και προειδοποιητικός εμφανίστηκε σχετικά με την Ελλάδα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος αν και τονίζει ότι υπήρξε βελτίωση στη διαπραγμάτευση, ξεκαθαρίζει ότι απομένει ακόμη πολύς δρόμος για συμφωνία.

«Υπάρχει συνεχής βελτίωση στη διαδικασία. Πράγματι, μας έδωσαν περισσότερες προτάσεις που ήταν πιο λεπτομερείς. Σε κάποια σημεία, σίγουρα θα φτάσουμε σε μία συμφωνία» δήλωσε από τη Χάγη ο επικεφαλής του Eurogroup, προσθέτοντας ωστόσο ότι «υπάρχει ακόμη μακρύς δρόμος για μία συμφωνία για τις ελληνικές προτάσεις».

Ο ίδιος, έκανε λόγο για ρολόι «που μετρά αντίστροφα για τη συμφωνία», ενώ εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί «ένα καλό ρεαλιστικό πακέτο και σύντομα να φθάσουμε σε συμφωνία στα βασικά ζητήματα, τα οποία μπορούμε να συζητήσουμε στο Eurogroup».

Σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ, δεν θα πρέπει να θεωρείται πιθανή μία συνεδρίαση του Eurogroup εντός της Μεγάλης Εβδομάδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top