Στρατούλης: Δεν θα διακινδυνεύσουμε ούτε ένα ευρώ από τις συντάξεις

Απάντηση στον Γ.Βρούτση για όλα τα φλέγοντα θέματα του υπουργείου

​«Δεν πρόκειται να βάλουμε σε διακινδύνευση έστω και ένα ευρώ από τις συντάξεις».Αυτό ξεκαθάρισε σήμερα στην Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης όταν ο προκάτοχός τ��υ, Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, είπε πως για πρώτη φορά υπάρχει αβεβαιότητα καταβολής των συντάξεων.

Ο κ.Στρατούλης κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει στον προσανατολισμό της κατάργηση κοινωνικών πόρων, αντίθετα, μελετά την αποκατάσταση κάποιων που είχαν καταργηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Για το ενδεχόμενο ενοποίησης ταμείων, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, θα προηγηθεί αναλογιστική μελέτη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει ισοπέδωση δικαιωμάτων προς τα κάτω.

Όσο για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, το γενικό πλαίσιο είναι πως «θα κοπούν μαχαίρι» μόνο ακραίες κα��αστάσεις, όπως εκείνες που δημιουργήθηκαν με εθελούσιες σε τράπεζες και ιδιωτικοποιημένες ΔΕΚΟ.

«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να θίξουμε και δεν θα θίξουμε θεμελιωμένα δικαιώματα εργαζομένων γυναικών με ανήλικα παιδιά, εργαζομένων στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ατόμων με αναπηρία, εκπαιδευτικών και όσων είχαν μπει στη σύνταξη πριν από το 1983» πρόσθεσε ο κ. Στρατούλης.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ.Στρατούλη, θα καταργηθούν οι διατάξεις που από φέτος θα οδηγούσαν σε μείωση των κύριων συντάξεων, δεν θα περιοριστούν οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, ενώ θα υλοποιηθεί με συνέπεια η προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά της 13ης σύνταξης την οποία θα πάρουν οι συνταξιούχοι που έχουν εισόδημα έως 700 ευρώ στις 20 Δεκεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top