Θετικός στην πρόταση της Μπακογιάννη για επιτροπή επιστημόνων ο Τσίπρας

Αλλά επιμένει και στην πρόταση σύστασης εξεταστικής για την οικονομία

Θετικά απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην επιστολή της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία έχει στείλει επιστολή επίσης στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και στους αρχηγούς των άλλων κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής, σχετικά με το ένα σκέλος του αιτήματός της, δηλαδή να συγκροτηθεί επιτροπή αποτελούμενη από διεθνώς αναγνωρισμένους οικονομολόγους και επιστήμονες και να αναβληθεί η συγκρότηση της εξεταστικής για το μνημόνιο. Η επιτροπή αυτή θα έχει ως αντικείμενο την αξιολόγηση των οικονομικών παραμέτρων που οδήγησαν στο πρόγραμμα, όπως και τις συνέπειες των μέτρων που εφαρμόστηκαν.

Ο πρωθυπουργός είναι θετικός απέναντι στην πρόταση συγκρότησης επιτροπής επιστημόνων, αλλά δεν συμφωνεί με την αναβολή σύστασης εξεταστικής επιτροπής.

«Σέβομαι την άποψή σου σχετικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ωστόσο δεν τη συμμερίζομαι» αναφέρει χαρακτηριστικά, σε προσωπικό ύφος.

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύεται μάλιστα να υποστηρίξει τη συγκεκριμένη πρόταση στην κ. Κωνσταντοπούλου και επισημαίνει στον ίδιο τόνο: «Ελπίζω στη συνεργασία σου για την υλοποίηση της».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top