Π. Λαφαζάνης: «Να μην γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό»

Ζητά να βρεθεί άλλη τοποθεσία

​Την αντίθεσή του στη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού εξέφρασε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Λαφαζάνης.

Σε δήλωσή του ο υπουργός ζητά να βρεθεί αμέσως άλλη τοποθεσία, καθώς οι φυλακές γειτνιάζουν με μεγάλο σχολικό συγκρότημα, η λειτουργία του οποίου θα αναστατωθεί λόγω της δίκης, αλλά και γιατί οι φυλακές βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

«Θεωρώ υποχρέωσή μου ως υπουργός και ως βουλευτής, επί πολλά χρόνια στη Β΄ Πειραιά, να δηλώσω δημοσίως ότι είμαι απόλυτα αντίθετος με τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, κάτι που είχα την ευκαιρία να εκφράσω και στον αξιότιμο συνάδελφό μου υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο», αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης και προσθέτει:

«Ο συγκεκριμένος χώρος των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού, βρίσκεται σε άμεση επαφή με ένα πολύ μεγάλο σχολικό συγκρότημα με πάμπολλες σχολικές μονάδες. Η διεξαγωγή της συγκεκριμένης δίκης σε αυτόν, λοιπόν, τον χώρο, όπου είναι φυσικό να υπάρξουν ποικίλες πολιτικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προκαλέσει ανεπιθύμητη αναστάτωση στη μαθητική ζωή και τις σχολικές λειτουργίες, ενώ είναι προφανέστατος ο κίνδυνος παράλυσης στη ζωή των συνοικιών της Β' Πειραιά και πρωτίστως του Κορυδαλλού. Επίσης, αποτελεί πρόκληση η διεξαγωγή της συγκεκριμένης δίκης σε μια περιοχή όπως αυτή της Β' Πειραιά και σε μικρή απόσταση από τον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, των επιθέσεων σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων και μεταναστών, αλλά και μελών του ΠΑΜΕ και άλλων αριστερών αγωνιστών και οργανώσεων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top