Σαμαράς στο Bloomberg: «Ναι σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να μείνουμε στο ευρώ»

«Ένα Grexit θα ήταν καταστροφικό»

Σαμαράς στο Bloomberg: «Ναι σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να μείνουμε στο ευρώ»

​Ανοιχτός στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς.

«Αν το σχέδιο είναι να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, τότε θα παράσχουμε στήριξη. Η έξοδος θα σηματοδοτήσει μια ολοκληρωτική καταστροφή», δήλωσε ο κ. Σαμαράς, αμφισβητώντας ταυτόχρονα τη δέσμευση του Α. Τσίπρα να διατηρήσει τη χώρα στο ενιαίο νόμισμα.

«Για την Ευρωζώνη, οι δευτερογενείς επιπτώσεις από την έξοδο της Ελλάδας δεν πρόκειται να είναι τόσο μεγάλες, όπως ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Για την Ελλάδα, όμως, θα είναι τεράστιες. Θα πρόκειται για μια πολιτική καταστροφή», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όσον αφορά στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα ο κ. Σαμαράς σχολίασε:

samaras-bloom.jpg

«Η αγορά ασφυκτιά λόγω της αβεβαιότητας. Ο Τσίπρας πρέπει να κόψει τους θεατρινισμούς, ο λογαριασμός ανεβαίνει. Βλέπω πολλά λόγια, πολλή θεωρία, πολλά ψέματα και καμία ενέργεια. Όλα αυτά συνθέτουν ένα μεγάλο ερωτηματικό. Η κυβέρνηση πρέπει να τιμήσει τη λίστα των δεσμεύσεων που συμφωνήθηκαν στις 20 Φεβρουαρίου και αφορούν την επέκταση του προγράμματος διάσωσης. Αν έχουν πάρει ιδεολογικές αποφάσεις ότι δεν θα τηρήσουν τη συμφωνία, τότε πηγαίνουμε σε χρεοκοπία», είπε.

Όπως είπε μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ, οι χώρες της ευρωζώνης θα σταθούν απέναντι στην Ελλάδα αν χρειαστεί να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη.

«Οι χώρες της Ευρωζώνης που έχουν χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ από την Ελλάδα, οι χώρες που έχουν επικείμενες εκλογές και οι χώρες που έχουν περάσει από ένα πρόγραμμα, δεν θα μας δώσουν χρήματα, αν δουν ότι η κυβέρνηση δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της και συμπεριφέρεται με αντι-ευρωπαϊκό τρόπο», δήλωσε και απέρριψε τις κατηγορίες ότι δεν παρέχει στήριξη στην κυβέρνηση στην δύσκολη αυτή προσπάθεια να γλιτώσει η χώρα την οικονομική κατάρρευση.

«Όταν είσαι στην Ευρώπη και ζητάς να χρηματοδοτήσουν το έλλειμμά σου οι Ιρανοί, οι Ρώσοι και οι Κινέζοι, δεν στέλνεις ένα μήνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι δεν είσαι ένα σοβαρός φιλοευρωπαίος;», αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top