Θύελλα αντιδράσεων για την ΠΝΠ για τις 100 δόσεις

Εντάσσει υποθέσεις φοροδιαφυγής με διαγραφή προστίμων και τελών

​«Σκανδαλώδη» χαρακτηρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης για τ��ς 100 δόσεις,που προβλέπει απαλλαγή κατά ποσοστό από πρόσθετους φόρους ή τέλη, γιατί όπως υποστηρίζουν ευνοεί πράξεις μεγάλης φοροδιαφυγής, διαγράφοντας πρόστιμα, ακόμη και για υποθέσεις που προβλέπονται και ποινικές κυρώσεις.

Δώδεκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε ερώτηση που κατέθεσαν υποστηρίζουν ότι χαρίζονται πρόστιμα και πρόσθετοι φόροι εκατομμυρίων ευρώ για ιδιάζουσες περιπτώσεις φοροδιαφυγής και εστιάζουν σε συ��κεκριμένες περιπτώσεις όπως: νόθευση ή έκδοση πλαστών φορολογικών εγγράφων, απόκρυψη μεγάλου ύψους εισοδημάτων, διακίνηση μαύρου χρήματος, λαθρεμπόριο.

Ο πρώην γενικός γραμματέας Εσόδων και βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Χάρης Θεοχάρης υποστηρίζει ότι τέτοια χαριστική πράξη σε φοροφυγάδες από το ελληνικό δημόσιο δεν έχει ξαναγίνει.

Με δεδομένο ότι στις 100 δόσεις υπάγονται και περιπτώσεις άνω του 1.000.000 ευρώ, η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι θα ωφεληθεί η πολύ μεγάλη φοροδιαφυγή.

BINTEO STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top