Θεοχάρης:Μας έβαζαν εμπόδια στον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ

Παρεμβάσεις στο έργο του ΣΔΟΕ κατήγγειλε ο βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ

Θεοχάρης:Μας έβαζαν εμπόδια στον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ

​Παρεμβάσεις στο έργο του ΣΔΟΕ κατήγγειλε ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης.

«Η λίστα Λαγκάρντ δεν ήταν ποτέ στη δικαιοδοσία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Ήταν πάντοτε κάτω από το ΣΔΟΕ, το οποίο είχε πολιτικό προϊστάμενο και τον γενικό γραμματέα, αλλά και τον υφυπουργό, τον κ. Μαυραγάνη, οπότε ο τρόπος δουλειάς και η μεθοδολογία ήταν πλήρως υπό τον έλεγχο της πολιτικής ηγεσίας εκεί. Όσες προσπάθειες και αν κάναμε, να συνενωθούν το ΣΔΟΕ με τη ΓΓΔΕ πάντοτε υπήρχαν αντιρρήσεις για λόγους αποτελεσματικότητας» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του "Βήματος", ο κ.Θεοχάρης υποστήριξε ότι στο τέλος της θητείας του «οι οικονομικοί εισαγγελείς, όταν είδαν ότι δεν υπήρχε ουσιαστικό αποτέλεσμα μας έδωσαν κάποιες υποθέσεις, γύρω στις εκατό. Όσες υποθέσεις τελειώσανε (περίπου 30-40) έχουν τελειώσει ουσιαστικά από τη Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων. Νομίζω κάποια έσοδα έχουν αποδώσει».

«Ακούω ότι κάποιες υποθέσεις ολοκληρώνονται αυτή την περίοδο. Η μεθοδολογία που χρησιμοποιούσε το ΣΔΟΕ ήταν η μεθοδολογία που χρησιμοποιούσαμε κι εμείς και την αλλάξαμε, γιατί δεν μπορούσαμε να βρούμε άκρη. Ήταν να γίνει ένας ενδελεχής έλεγχος σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία και όχι μόνο στις καταθέσεις που η λίστα Λαγκάρντ μας δίνει. Ήταν μια μεθοδολογία που βοηθούσε στο να παίρνουν πάρα πολύ χρόνο οι υποθέσεις και να βολεύονται όλοι και να μην τελειώνουν ποτέ», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Κληθείς να σχολιάσει την αύξηση του ΦΠΑ, ο κ.Θεοχάρης είπε ότι «είναι ένα μέτρο πού είναι αρκετά πολύπλοκο».

«Έχω την αίσθηση ότι δεν θα ξεκινούσε κανείς από αυτό το μέτρο για να δώσει λύση στο πρόβλημα του ΦΠΑ, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσει από τα ζητήματα της χονδρικής πώλησης. ��κόμα και να ξεκινήσει τώρα, θα χρειαστεί τουλάχιστον τρία χρόνια για να υλοποιηθεί. Αυτό (σ.σ.: για τη λοταρία με τις αποδείξεις) είναι εφικτό,αλλά όχι για φέτος» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top