Κωνσταντοπούλου: Θα ανακτήσουμε τη ζημιά του δημοσίου απ'την "διαφθορέα" Siemens

Αποφασισμένη να συνεχίσει την διερεύνηση της υπόθεσης

Την συνέχιση της διερεύνησης της υπόθεσης της Siemens και διεκδίκησης της οικονομικής ζημιάς του δημοσίου, προανήγγειλε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά την συνάντηση που είχε με τον Σήφη Βαλυράκη, διατελέσαντα πρόεδρο της Διακομματικής Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που είχε διερευνήσει την υπόθεση της συγκεκριμένης γερμανικής εταιρείας.

Σύμφωνα με την κα Κωνσταντοπούλου «το έργο της Διακομματικής Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη Siemens αποτελεί πολύτιμο κοινοβουλευτικό κεκτημένο, το οποίο η Βουλή κατά την παρούσα Περίοδο οφείλει να αξιοποιήσει», καθώς με βάση το πόρισμα της Επιτροπής, η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από το σκάνδαλο της Siemens αποτιμάται στα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, όπως υποστηρίζει η πρόεδρος της Βουλής, με βάση πάντα το πόρισμα της Επιτροπής, δημιουργήθηκε «η υποχρέωση να υπάρξει ενεργός και αποτελεσματική διεκδίκηση όχι μόνο της λογοδοσίας, όχι μόνο της απόδοσης Δικαιοσύνης, αλλά και της ανάκτησης της ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου και της ανάκτησης εκείνων των ποσών, τα οποία οφείλει η εταιρεία - διαφθορέας να καταβάλει, αλλά οφείλουν και οι ωφεληθέντες να επιστρέψουν».

Η πρόεδρος της Βουλής μάλιστα συσχέτισε τη ζημία από την υπόθεση Siemens με το χρέος, τονίζοντας πως «την ώρα που πραγματικά στενάζει ο λαός υπό το άχθος του χρέους, υπάρχουν ποσά τα οποία και σχετίζονται με τη δημιουργία του χρέους, αλλά και η διεκδίκησή τους θα συντείνει και θα συμβάλει στην απομείωση αυτών των υποχρεώσεων».

Από την πλευρά του, ο κ.Βαλυράκης, χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την πρωτοβουλία «να συνεχισθεί η διερεύνηση και να εκκαθαριστεί, στο μέτρο του δυνατού βέβαια, το σκάνδαλο της Siemens».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top