Ν. Δένδιας: «Δεν πιστεύω στις εξεταστικές επιτροπές»

«Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση»

​Την άποψη ότι οι εξεταστικές επιτροπές δεν προσφέρουν τίποτα, εξέφρασε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Ν. Δένδιας, μι��ώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Καταρχήν είμαι απ’ αυτούς που δεν πιστεύει στον θεσμό των εξεταστικών επιτροπών. Δυστυχώς για εμένα έχω μετάσχει σε αρκετές και έχω δει ότι οι εξεταστικές επιτροπές, όντως έτσι όπως γίνονται στην ελληνική Bουλή, λειτουργούν κυρίως ως πολιτικά εργαλεία και όχι ως μηχανισμοί αποκάλυψης της αλήθειας», είπε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

«Θεωρώ λοιπόν ότι σε αυτή τη φάση οι εξεταστικές επιτροπές δεν είναι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Από κει και πέρα, με δεδομένη αυτή την αρχική τοποθέτηση στο συγκεκριμένο θέμα, η παγκόσμια οικονομία μπήκε σε φάση ύφεσης το φθινόπωρο του 2008 και η έναρξη της κρίσης και για την Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα από το 2009 και μετά. Μέχρι το 2009 η χώρα ζούσε σε μία άλλη πραγματικότητα. Κατά συνέπεια υπάρχουν διακριτές περίοδοι. Αν θέλουμε να γράψουμε την ιστορία της ελληνικής οικονομίας μπορούμε κάλλιστα να ξεκινήσουμε από το 1945. Αλλά αν θέλουμε να βρούμε τι μας έφερε σε αυτή τη συγκεκριμένη εξέλιξη του σήμερα, δεν μπορούμε να τρέχουμε πίσω».

Ο κ. Δένδιας υποστήριξε ακόμα ότι «πηγαίνοντας συνεχώς πίσ�� δεν λύνουμε κανένα πρόβλημα παρά απλώς γράφουμε οικονομική ιστορία».

Όσον αφορά στα εσωκομματικά της ΝΔ και το αν υπάρχει ζήτημα ηγεσίας, ο Ν. Δένδιας είπε:

«Το ερώτημα της ύπαρξης ή μη προβλήματος ηγεσίας έχει να κάνει με την πολιτική γραμμή την οποία πρέπει να ακολουθήσει η Ν.Δ. Αν η αντίληψη είναι ότι “είμαστε μια χαρά και η παρούσα γραμμή που ακολουθούμε μας οδηγεί ξανά στο να καταστούμε ένα κόμμα που μπορεί να διεκδικήσει την εξουσία”, τότε προφανώς δεν υπάρχει κανένα θέμα ηγεσίας και καμία ανάγκη εσωκομματικού διαλόγου. Υπάρχουν όμως και απόψεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνω και τη δική μου, που θα ήταν έτοιμες ανοιχτά και εντίμως σε μια συνεδριακή διαδικασία να υποστηρίξουν μία διαφορετική άποψη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top