Σαμαράς προς νέους βουλευτές της ΝΔ: «Θα δικαιωθούμε»

Βλέπει σύντομα ανατροπή του πολιτικού κλίματος

​Δείπνο προς τιμήν των νεοεκλεγέντων βουλευτών της ΝΔ παρέθεσε χθες το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς, στο αγαπημένο του στέκι, την ταβέρνα «Ο Βασίλης», κι εν μέσω οίνου και κοψιδιών συζήτησε μαζί τους για τις πολιτικές εξελίξεις και τα εσωκομματικά της ΝΔ.

Στο δείπνο παραβρέθηκαν οι βουλευτές Επικρατείας Θ. Φορτσάκης, Ν. Κεραμέως και Β. Οικονόμου, οι βουλευτές Β΄ Αθήνας, Γ. Κουμουτσάκος, Αρκαδίας, Κ. Βλάσης, Αχαΐας Α. Κατσανιώτης, Έβρου, Α. Δημοσχάκης, Θεσπρωτίας, Β. Γιόγιακας, Μαγνησίας, Χ. Μπουκώρος, Σερρών, Κ. Καραμανλής, Φλώρινας, Γ. Αντωνιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ, έστειλε μήνυμα στους νέους βουλευτές του κόμματος ότι θα υπάρξει πολύ σύντομα ανατροπή του πολιτικού κλίματος, προσδιορίζοντας καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις τον Ιούνιο.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να γίνει… «μπάχαλο» η Ελλάδα και τόνισε με νόημα ότι η ΝΔ «είναι πιο αξιόπιστος συνομιλητής για την Ευρώπη».

«Θα δικαιωθούμε. Ο κόσμος θα δει τα προβλήματα και θα κρίνει», είπε και έφερε ως παράδειγμα τον Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος πέτυχε σαρωτική νίκη στις περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας.

«Και ο Σαρκοζί έκανε come back. Είδατε τι έγινε στη Γαλλία στις περιφερειακές εκλογές; Η νίκη Σαρκοζί ήταν σαφής. Εκεί που δεν μιλούσε κανείς γ’ αυτόν πριν από έξι μήνες, σήμερα είναι θριαμβευτής», είπε σύμφωνα με πληροφορίες στους βουλευτές ο Α. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ όμως έστειλε μήνυμα και για σαρωτικές αλλαγές μέσα στο κόμμα, τις οποίες σκέφτεται να εφαρμόσει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Παραδέχθηκε ότι η ΝΔ πρέπει να κάνει άνοιγμα στην κοινωνία μέσω μιας διεύρυνσης τόσο προς τα δεξιά, όσο και προς τα αριστερά και διαβεβαίωσε ότι θα λαμβάνει υπόψιν την άποψη των βουλευτών για τη στελέχωση των ΝΟΔΕ στις περιφέρειές τους.

«Θέλω να δώσω ρόλους σε όλους. Δεν έχω προσωπικά γινάτια. Δεν μπαίνω σ’ αυτή τη λογική, για το καλό της παράταξης καταπίνω και πολλά», φέρεται να είπε ο κ. Σαμαράς στους συνδαιτημόνες του.

Μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια του δείπνου ο πρόεδρος της ΝΔ κρατούσε σημειώσεις και άκουγε όσα του έλεγαν οι νέοι βουλευτές του κόμματος, ενώ εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή Έβρου, Τ. Δημοσχάκη, ο οποίος χαρακτήρισε τον Α. Τσίπρα «επικίνδυνο».

Μετά την ολοκλήρωση του δείπνου, ο κ. Σαμαράς έφυγε πεζός για το σπίτι του που βρίσκεται κοντά και επιφυλάχθηκε να το επαναλάβουν σύντομα.