Φαρμάκι στάζει για τον ΣΥΡΙΖΑ και πάλι ο Μηλιός: «Είναι παθητικός χειροκροτητής»

«Η κυβέρνηση δεν έχει στήριγμα για θαρραλέες αποφάσεις ρήξης»

Φαρμάκι στάζει για τον ΣΥΡΙΖΑ και πάλι ο Μηλιός: «Είναι παθητικός χειροκροτητής»

​Δριμεία κριτική εξαπολύει για μια ακόμα φορά ο Γιάννης Μηλιός εναντίον της κυβέρνησης για την οικονομική της πολιτική.

«Η κυβέρνηση της Αριστεράς και των συμμάχων της μοιάζει να τείνει να μετατραπεί σε φιλολαϊκό διαχειριστή του υπάρχοντος, δηλαδή της κυριαρχίας του κεφαλαίου στην παγιωμένη νεοφιλελεύθερη μορφή της», αναφέρει ο πρόσφατα παραιτηθείς υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στο editorial του περιοδικού «Θέσεις» με τίτλο «Ο Γοργοπόταμος στ��ν Αλαμάνα».

«Κυβερνητικοί παράγοντες και λαϊκές φωνές εκνευρίζονται με αυτή την επισήμανση. Συνιστούν υπομονή και αναμονή, πίστωση χρόνου και χρημάτων, που διανθίζονται με μεταφορές όπως “ανάσα” και “γέφυρα”», συνεχίζει ο κ. Μηλιός και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και όσους τον υποστηρίζουν ότι «κρατούν στάση χειροκροτητικής παθητικότητας», αντί να βρίσκονται σε κατάσταση εξέγερσης εναντίον των κοινωνικών ανισοτήτων, της μαύρης εργασίας, της ανεργίας, του κεφαλαίου.

Στο άρθρο του ο Γ. Μηλιός υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση δεν δέχεται λαϊκή πίεση ούτε έχει στήριγμα για θαρραλέες αποφάσεις ρήξης» και εκφράζει την άποψη ότι η κυβέρνηση είναι «εξίσου απομονωμένη σε ευρωπαϊκό πεδίο, ενώ οι “επαφές” με Κίνα και Ρωσία αποτελούν πολιτικούς εξωτισμούς που δίνουν ελπίδα μόνον σε φανατικούς εθνικιστές».

Καταλήγοντας το άρθρο του ο πρώην υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση αναδιπλώνεται, υπογράφει τη χωρίς περαιτέρω επιδείνωση συνέχιση του υπάρχοντος προγράμματος με διάφορα ονόματα, πανηγυρίζει επειδή δεν θα υπάρξουν τα μέτρα που προανάγγελλε το email Χαρδούβελη (...) Μοιάζει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να απουσιάζει μια στρατηγική που θα αμφισβητούσε την τεράστια κοινωνική πόλωση».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Γ. Μηλιού

Όλο το κείμενο το Γιάννη Μηλιού.docxΌλο το κείμενο το Γιάννη Μηλιού.docx

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top