Γιώργος Παπανδρέου για εξεταστική: «απροκάλυπτος κυνισμός»

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Γιώργος Παπανδρέου για εξεταστική: «απροκάλυπτος κυνισμός»

​Για «απροκάλυπτο κυνισμό των κυβερνητικών κομμάτων», που πρότειναν να μην συμπεριλάβει η έρευνα για τα μνημόνια την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία του κ. Καραμανλή, κάνει λόγο το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, σχολιάζοντας το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

«Την ώρα που, δυστυχώς, η χώρα ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να βγει στις αγορές και ως εκ τούτου, η καταφυγή σε αναγκαστικό δανεισμό εξακολουθεί να είναι η μόνη διέξοδος, κάποιοι, δήθεν αναρωτιούνται ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγηθήκαμε στο μηχανισμό στήριξης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι θα δώσει μάχη για να ενημερωθεί πλήρως ο ελληνικός λαός και να αναδειχθούν αλήθειες που «σκόπιμα συσκοτίστηκαν από πολλές πλευρές».

Παράλληλα, το Κίνημα τονίζει ότι θα επιδιώξει η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής να αποτελέσει το βήμα για να ειπωθεί όλη η αλήθεια για τα αίτια και τους υπεύθυνους της κρίσης, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν ή αντιμετώπισαν την κρίση τα ελληνικά πολιτικά κόμματα.

«Αν κάτι έχουν χρέος να πράξουν οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, είναι να συμβάλλουν με όλες τους τις δυ��άμεις να αναδειχθεί η "ρίζα του κακού". Δηλαδή, οι πραγματικές αιτίες που μας οδήγησαν ένα βήμα από μια εθνική καταστροφή. Γιατί μόνον η κατανόηση του πραγματικού προβλήματος μπορεί να μας οδηγήσει και στην αντιμετώπιση του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top